PODSADECKI Kazimierz, Sense títol (Collage), 1932

Poliglotia

01 Novembre 2021 - 31 Maig 2022

Inscripció prèvia. Aforament limitat

POLIGLOTIA

El programa POLIGLOTIA es proposa com un procés creatiu de caràcter multidisciplinari a partir de les diverses llengües i pràctiques culturals presents a la ciutat de València. Per a això, experimentarem amb el llenguatge com a eina de dinamització al costat d’altres maneres de fer, sentir i comunicar. El programa es concep també com un espai de trobada, en el museu, des d’una perspectiva híbrida i intercultural. En POLIGLOTIA apostem per la generació de continguts mitjançant l’intercanvi d’experiències i sabers per al mutu enriquiment de les persones i col·lectius participants. Partirem de les seues motivacions i capacitats per al desenvolupament de propostes dirigides a un públic ampli i igualment divers.

El programa està coordinat per Paco Inclán, escriptor i professor d’espanyol per a persones migrants i refugiades, en col·laboració amb l’àrea d’activitats i educació de l’IVAM. POLIGLOTIA s’inspira en l’atmosfera d’una classe d’aprenentatge d’idiomes en qüestions com la voluntat per a entendre i explicar-se, l’acostament a altres cosmovisions a través del llenguatge i les relacions que s’estableixen entre persones que comparteixen un mateix espai des de la diversitat.

Si tens ganes d’acompanyar-nos en un viatge de proximitat, t’esperem en POLIGLOTIA.

POLIGLOTIA arranca amb aquestes tres línies d’actuació.

1. Grup d’Estudis Poliglotes

 • Sessions: 2-9-16-23 de novembre de 2021. De 17.30 a 20 h.
  Formació d’un grup en el qual explorarem el llenguatge des d’una perspectiva plurilingüe. Experimentarem amb paraules, contes, poemes, llegendes, refranys, acudits, nenes, cants i altres expressions de les diferents llengües maternes de les persones participants. Elaborarem propostes de dinamització amb el contingut generat durant les sessions.
 • Participants: Tarif Ashtar, Paula Guardiola, Yulia Fert, Badinengany Katalay-Sun, Hu Zhao, Milagros Arias, Teona Ruzadze, Fatma Guisse , Ivan Reznik, Joaquín Artime, Clara Solbes, Javier Lorente Puchades, Yahui Liu Zhou.

INSCRIPCIONS A les ACTIVITATS

Reserva prèvia en: ivam@consultaentradas.com o al telèfon 976004973 (dilluns a dissabte de 9 a 20h).

2. Programació d’activitats

 • De novembre de 2021 a maig de 2022.
  Activitats obertes al públic, concebudes com a experiències compartides entre les persones i col·lectius participants i els qui vulguen gaudir d’elles.
 • Dissabte 27 de novembre. A les 18 h.
  POLIGLOTIA [portes obertes]. Presentació de la programació.
  Sessió en la qual jugarem amb paraules i expressions de diferents llengües amb un enfocament lúdic i participatiu. Activitat dinamitzada pel Grup d’Estudis Poliglotes.
 • Divendres 10 de desembre. A les 18 h.
  Taller de Cal·ligrafia àrab amb Abdelaziz Bouhlassa Bachari.
  Una aproximació estètica a la cal·ligrafia àrab des d’un plantejament pictòric. Aprendrem els diferents instruments, tècniques i estils que s’empren en aquesta escriptura caracteritzada per la seua bellesa i flexibilitat. Per a participar no és imprescindible dominar la llengua àrab, només tindre curiositat per conéixer les seues variades formes escrites a través de la cal·ligrafia.
 • Dijous 13 de gener. A les 18 h.
  Club de lectura amb United Minds.
  En aquesta sessió ens acostarem a la diversa literatura que s’està produint en el continent africà amb la dinamització d’United Minds, llibreria valenciana especialitzada en cultura i literatura africanes. Posarem en comú la lectura d’un llibre que servirà com a punt de partida per a la reflexió i el debat entre els participants.

3. Exposicions i mediacions poliglotes

 • Programa d’autoaprenentatge i mediació.
  A partir de gener de 2022.
  Formació d’un grup poliglota i intercultural amb el qual assajarem mediacions, formats i continguts relacionats amb les diverses propostes del museu.
EmailFacebookTwitterInstagram