Sessió de lectura. Poliglotia

Dijous, 18h.

13 Gener 2022

Sessió de lectura. Poliglotia: Descolonizar la mente, de Ngũgĩ wa Thiong’o amb United Minds

En aquesta sessió ens acostarem a la literatura que s’està produint en el continent africà amb la dinamització d’United Minds, llibreria valenciana especialitzada en cultura i literatura africanes. Posarem en comú la lectura del llibre Descolonizar la mente (2015) de l’escriptor kenià Ngũgĩ wa Thiong’o (Lumaru, 1938) que servirà com a punt de partida per a la reflexió i el debat entre els/les participants.

Sinopsi: Descolonizar la mente és una referència ineludible en el debat lingüístic que té lloc en el marc dels estudis postcolonials. Reuneix quatre conferències de l’autor el fil conductor del qual no és només una reflexió sobre el paper de la llengua en la construcció de la identitat nacional, cultural, social i històrica, i la seua funció en la descolonització, sinó també sobre els esdeveniments vitals que han contribuït a elaborar el pensament de l’autor. Ngugi wa Thiong’o, diverses vegades candidat al Nobel de Literatura, concep aquest llibre com una declaració d’intencions: en la mesura en què la llengua materna és un aspecte crucial de la mateixa identitat, creu necessari acomiadar-se de l’anglés i utilitzar el kikuyu com la seua principal llengua de creació literària.

Dades pràctiques

  • Duració: 2 h.
  • Dirigit a: majors de 16 anys.
  • Els inscrits podran recollir un exemplar del llibre Descolonizar la mente en la recepció de l’IVAM a partir del 9 de desembre.

INSCRIPCIONS: enviant un correu a actividades@ivam.es.

Una vegada realitzada la inscripció els participants rebran un correu amb informació addicional respecte a les dinàmiques del grup de lectura

imatges

EmailFacebookTwitterInstagram