Berenar 5

Berenar 5

Aquesta cinquena i última edició de El Berenar va comptar amb la participació de Marina González Guerreiro (artista del Programa), Sandra Mar i Paula Noya. Dimecres passat 30 de març de 2022, a les 17h, l’activitat es va dur a terme als Jardins de Monforte, a València. A partir d’una sèrie de lectures compartides i altres que van analitzar amb el públic present, es va organitzar una trobada bucòlica per part de les convidades que va acabar amb un berenar.

Durant la sessió, es van llegir i van analitzar una selecció de textos i, a més, les convidades comparteixen ací un llistat de pel·lícules i psicofàrmacs realitzat a partir del llibre Mi año de descanso y relajación d’Ottessa Moshfegh.

El Berenar és una activitat que es planteja com una trobada informal per a la presentació de projectes d’artistes, autors o agents del context valencià. En cada edició, dos convidats al costat d’un dels artistes que forma part del Programa d’Art i Context, dialoguen entorn dels seus projectes o interessos. La conversa s’amplia a tots els presents.

Marina González Guerreiro és graduada en Belles arts per la Universitat de Salamanca i Màster de Producció Artística a la Universitat Politècnica de València. Amb una aproximació des del ‘instal·latiu’ a mitjans com l’escultura, el vídeo, la fotografia o la pintura, aborda la inserció dels grans relats en l’àmbit quotidià a través de la subjectivació i la resignificació dels objectes. El seu procés creatiu part de l’acumulació de materials, convertint l’estudi en un espai d’assaig, on objectes de les més diverses procedències conviuen en un ritual íntim. En la seua pràctica es percep un preciosisme construït a través de materials precaris i usats, així com la cerca de l’equilibri entre l’ordre i el desordre, el control i l’atzar.

Sandra Mar va estudiar Belles arts i el Màster de Producció Artística a la Universitat Politècnica de València, on es va especialitzar en ceràmica. Entenent el fang com un llenç, aquest material es va acabar convertint en un suport per als seus dibuixos i escrits. Algunes de les seues peces, els eixos centrals de les quals són el dibuix i la poesia, han format part d’exposicions com Hard Counter Club (Zape, Alboraia, 2021) o Contrato de permanencia (Festival Photoalicante, Alacant, 2021).

Paula Noya és graduada en Història de l’Art (especialitat art contemporani, Universitat Complutense de Madrid) i Màster en Història de l’Art Contemporani i Cultura Visual (UAM, UCM i MNCARS). Ha ocupat la seua activitat professional en labors de coordinació i comissariat en col·leccions, espais i galeries d’art. En l’actualitat, desenvolupa el seu treball en la galeria Rosa Santos. Les seues línies d’investigació s’han dedicat a la confluència entre els estudis de performance i els estudis de gènere.