L’Institut Valencià d’Art Modern posa en marxa un nou espai denominat IVAMlab

La sala acollirà activitats de col·lectius vinculats, entre altres temes, amb l’urbanisme, l’arquitectura o el disseny

Nota de premsa

PDF NdP IVAM Lab_VAL

València. L’IVAM ha transformat l’antic restaurant del museu en un espai que estarà obert a accions de diàleg i confrontació d’idees de diferents col·lectius i que naix amb el nom d’IVAMlab. La sala de 200 metres quadrats, i amb capacitat per a 100 persones, està situada en la part superior de la cafeteria i té entrada independent, per la qual cosa disposa d’autonomia al marge dels horaris de la resta de l’edifici.

A més de les activitats programades pel propi Institut Valencià d’Art Modern, IVAMlab potenciarà altres propostes vinculades amb l’urbanisme, l’arquitectura, el disseny, l’activisme, la performance, els paisatges sonors i visuals o la implicació de l’art en la societat. Aquest espai naix amb una clara vocació experimental i en la línia d’accions com El museu maneres d’ús. IVAMlab recupera les intencions del Laboratori Urbà de l’IVAM, iniciat fa més d’un any, que proposava activar el museu dins del context local, geogràfic, polític i social en el qual es troba ubicat.

IVAMlab ocupa una sala de planta quadrada, dotada de megafonia, un projector de vídeo i una pantalla de projecció, que per les seues dimensions permet acollir activitats més reduïdes quant a nombre de públic. Ja a l’octubre de l’any passat, l’IVAM va guanyar un espai infrautilitzat que és ara la nova sala d’exposicions de la Biblioteca.

De fet, el condicionament d’aquest segon espai, respon a la intenció que el museu puga créixer, i ampliar la seua oferta com a lloc de reflexió i participació. Tot açò, a l’espera de l’execució del pla de convertir el solar contigu a l’IVAM en un jardí d’escultures obert al barri del Carmen.

L’IVAMlab va arrancar ja la seua activitat dijous passat amb la primera sessió del curs “Lo que (nos) está pasando. Imaginarios políticos en la narrativa actual”, organitzat per l’associació COS, un col·lectiu que pretén potenciar la cultura com a eina de visualització i resolució de conflictes sociocomunitaris. La següent sessió tindrà lloc dijous que ve amb la trobada i conversa amb l’escriptora Elvira Navarro.