Exposició

Un exercici de violència. Guillermo Ros

data d'obertura

07 Octubre 2021

data de clausura

06 Febrer 2022

Exposició

Guillermo Ros / Un exercici de violència

galeria G6

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

El treball de Guillermo Ros (Vinalesa, 1988) se centra en la investigació de la relació entre la violència sistémica contemporània, el fet artístic i el propi «Lore» o rerefons personal manifest en el caràcter de rol testimonial. Un estudi que es concreta en torn les relacions de poder, la legitimació, justificació i promoció de l’autoexplotació i el paper de l’artista com a máquina inesgotable de producció esquizofrènica, més pendent de l’objectiu final, basat en la catarsi expositiva, que de la cura de la seua propia condició humana. Tot un treball que es materialitza mitjançant la intervenció de l’espai expositiu com si d’una nova escena congelada es tractés, on el diàleg entre materials, formes i arquitectura parla, a més, del silenci sobre la producció de qualsevol obra d’art durant la seua recepció final.

Per a la Galeria 6 de l’IVAM Guillermo Ros, seguint i reformulant aquesta línia de treball, presentarà un projecte inèdit, específicament per a aquest espai i des d’un moment molt concret i determinant que definirà la seua creació.

Guillermo Ros actualment viu i treballa a Alboraia. Va obtenir la seua llicenciatura en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, on posteriorment va realitzar el Màster de Producció Artística. El seu treball, principalment escultòric–instal·latiu, s’ha exposat en l’àmbit nacional a ciutats com València, Barcelona, Mallorca o Madrid, i en l’àmbit internacional a Bogotà, Lisboa, Viena i, pròximament, a Porto i Londres. Entre altres premis, l’any passat guanyà el Premi Senyera d’arts visuals i la seua obra forma part de col·leccions tant privades com institucionals, d’àmbit nacional i internacional.

galeria G6

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Nuria Enguita

EmailFacebookTwitterInstagram