Exposició

Tristes Armes

Josep Renau i Martha Rosler davant de la guerra

data d'obertura

05 Febrer 2015

data de clausura

05 Juliol 2015

Exposició

galeria G7

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

Esta proposta expositiva tracta de contraposar la visió de Josep Renau sobre diferents conflictes (Guerra Civil espanyola, Guerra de Vietnam…) amb la perspectiva que va desenrotllar en els anys seixanta i en l’última dècada Martha Rosler sobre les guerres del Vietnam i l’Iraq, respectivament.

Josep Renau, una de les figures més destacades del cartellisme i del fotomuntatge espanyol, va crear un nou univers mitjançant la reutilització d’imatges públiques, amb una mescla perfecta entre el compromís de l’autor davant de la societat que va viure i la busca de la bellesa estètica.

Preocupat per la política i la cultura, va entendre l’art com un arma revolucionària, per la qual cosa, exiliat a Mèxic i influenciat per la proximitat amb els Estats Units d’Amèrica, inicià la seua crítica a la guerra freda i al capitalisme amb l’única pretensió d’aconseguir la millora de vida del ser humà.

Pel que fa a Martha Rosler, la seua obra, d’esperit combatiu alhora que subtil, gira entorn de dos eixos principals, l’espai públic i la representació de la dona en la publicitat i en els mitjans de comunicació, amb la finalitat de plantejar una crítica dels mites i de les realitats de la cultura occidental mitjançant la investigació del context socioeconòmic i amb un enfocament feminista irònic.

Partint de la fotografia, el fotomuntatge i el vídeo, Rosler evidencia la interpenetració d’allunyades zones de guerra amb l’espai domèstic i subratlla que el major exponent del vessant macropolític de la guerra està entrellaçat amb el micropolític, l’espai de la llar.

Vídeo de "Tristes Armes"

galeria G7

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Juan Vicente Aliaga

EmailFacebookTwitterInstagram