L'IVAM Produeix

El dibuixat. Paco Roca

data d'obertura

07 Març 2019

data de clausura

30 Juny 2019

L'IVAM Produeix

El dibuixat. Paco Roca, 2019

galeria G6

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

El dibuixant Paco Roca (València, 1969), Premi Nacional de Còmic en 2008 per la seua novel·la gràfica Arrugas (2007), ha desenvolupat un projecte específic per a la galeria 6 de l’IVAM. Una aposta que analitza i expandeix les possibilitats expressives del còmic com a disciplina artística, dins del discurs consolidat al voltant del nové art pel Institut Valencià d’Art Modern.

El còmic abandonarà la comoditat de la pàgina de paper perquè siguen les pròpies parets de la sala l’espai en blanc pel qual estendre’s, ocupant la galeria G6 i prenent vida pròpia per a desbordar la pròpia sala i reivindicar l’art del còmic per tot el museu.

Els inicis de Paco Roca com a il·lustrador es van vincular a la publicitat i el disseny gràfic, per a posteriorment desenvolupar una carrera d’èxit en el camp del còmic que, des de les pàgines de la revista El Víbora on va publicar les seues primeres històries li han portat a collir els premis més importants del còmic amb les seues novel·les gràfiques. Encara que la seua obra ha protagonitzat diverses exposicions antològiques, El dibuixat és el seu primer projecte desenvolupat directament per a un museu.

L'IVAM Produeix

galeria G6

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Álvaro Pons

col·laboradors

comprar catàleg

EmailFacebookTwitterInstagram