L'IVAM Produeix

Fake Games. El monument col·lectivitzat. Fernando Sánchez Castillo

data d'obertura

14 Novembre 2019

data de clausura

01 Març 2020

L'IVAM Produeix

Fernando Sánchez Castillo / Composicio milicians, 2019

galeria G6

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

El projecte de l’artista Fernando Sánchez Castillo (Madrid, 1970) i comissariat per Miguel Caballero, es basa en la realització d’un monument col•lectiu en la galeria 6 del museu a partir d’una de les fotografies més icòniques de la Guerra Civil Espanyola: Mort d’un milicià atribuïda a Robert Capa i Gerda Taro. Sánchez Castillo, en la seua proposta artística, connecta aquesta cèlebre fotografia amb la història de la indústria valenciana del joguet.

Durant els anys de la guerra civil els sindicats d’Ibi (Alacant) van col·lectivitzar una de les fàbriques de joguets més importants. S’hi va parar la producció habitual i només un milicià de llanda va eixir de la fàbrica en aquells anys, model de l’home nou. Després de perdre la guerra, el milicià es va convertir en un objecte comprometedor i molts obrers del joguet van haver de mamprendre camí cap a l’exili.

El leit motiv de l’exposició és la creació d’un memorial col·lectiu basat en l’intercanvi d’una xicoteta figura de la Guerra Civil Espanyola, inspirada en la icònica fotografia de Robert Capa i Gerda Taro, a canvi d’un pensament o un desig que els visitants plasmaran en les parets de la Galeria. Una brigada de 4000 unitats estarà disposada a tal fi. El museu dedica així part del seu espai a les narratives individuals en perpetu joc de conflictes.

L'IVAM Produeix

galeria G6

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Miguel Caballero

comprar catàleg

EmailFacebookTwitterInstagram