Exposició

Mona Hatoum

Premi Julio González 2020

data d'obertura

16 Abril 2021

data de clausura

26 Setembre 2021

Exposició

Vista exposició Mona Hatoum, 2021

galeria G1

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

Premi Julio González 2020

L’exposició dedicada a l’artista britànica d’origen palestí Mona Hatoum reuneix una selecció d’escultures, grans instal·lacions i obra sobre paper realitzades en la seua major part al llarg de les últimes dues dècades. Aquesta mostra desitja retre homenatge a una obra de gran diversitat i significat, i oferir al públic una experiència física i directa de l’amplitud i diversitat de la producció d’aquesta artista a través d’un conjunt d’obres clau, algunes de les quals han accedit ja a l’estatus d’icona de l’art contemporani.

Hatoum centra el seu interés en la creació d’unes peces que, malgrat la seua forma simple i reduccionista, impacten emocionalment i psicològicament en l’espectador. L’artista incorpora deliberadament a les seues obres uns estrats paradoxals de significat generadors d’una ambigüitat i ambivalència que fan possible lectures diverses i contradictòries. A més, recorre amb freqüència a materials atractius i seductors amb els quals crear objectes i instal·lacions suggeridores però que, vistos de prop, permeten albirar sota la seua superfície un rerefons d’amenaça o de perill.

Mona Hatoum va nàixer en 1952 a Beirut en una família palestina. L’esclat de la Guerra Civil al Líban la va sorprendre en una breu estada a Londres que li va impedir tornar al seu país. Ha participat en importants esdeveniments artístics internacionals com la Biennal de Venècia (1995 i 2005), documenta Kassel (2002 i 2017), la Biennal de Sydney (2006) o la Biennal d’Istanbul (1995 i 2011). Entre les seues exposicions individuals més recents, destaca una gran antològica al Centre Pompidou de París (2015), a la Tate Modern de Londres i al KIASMA, Hèlsinki (2016-2017).

 

Dossier de premsa

Text “La cartògrafa de la frangibilitat” per Estrella de Diego per al catàleg de la mostra

Passejades

Recurs autònom amb el qual preparar la seua pròpia visita o ampliar la informació sobre l’exposició.

Mona Hatoum (un text de Clara Solbes)

galeria G1

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

José Miguel G. Cortés

comprar catàleg

EmailFacebookTwitterInstagram