Exposició

Mona Hatoum

data d'obertura

16 Abril 2021

data de clausura

12 Setembre 2021

Exposició

Mona Hatoum / Hot Spot III, 2009 © Mona Hatoum. Cortesia de l'artista i MdbK Leipzig (Foto: dotgain.info)

galeria G1

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

L’exposició de l’artista d’origen palestí Mona Hatoum (Beirut, 1952) mostrarà el seu univers particular i la seua capacitat per a assenyalar les contradiccions i les complexitats del nostre món, representant una resistència a les cartografies del poder.

Mona Hatoum crea escultures, instal·lacions, performances i videoinstal·lacions amb una forta densitat política que busquen la resposta emocional del públic i el qüestionament de l’entorn a través dels objectes. Per aquest motiu la vulnerabilitat enfront de la violència institucional, el paper de les dones en el món àrab, les fronteres i la relectura de la idea tradicional de la “llar” siguen temes recurrents en el seu treball.

L’artista repta els llenguatges formals del minimalisme i el surrealisme per a mostrar els conflictes i les contradiccions del món que habitem. Amb un llenguatge poètic i radical, les seues obres afronten qüestions de poder i dominació, confrontant estereotips (desig – repulsió, fascinació – por) des d’una perspectiva menys narrativa, més minimalista i conceptual en la qual és una constant el recurs de la transformació del familiar i el quotidià.

Mona Hatoum va ser guardonada amb el Premi Julio González 2020.

galeria G1

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

José Miguel G. Cortés

EmailFacebookTwitterInstagram