L'IVAM Produeix

On weaving, d’Andrea Canepa

En el marc de l'exposició Anni i Josef Albers. L'art i la vida

data d'obertura

12 Maig 2022

data de clausura

03 Juliol 2022

L'IVAM Produeix

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

En el marc de l’exposició “Anni i Josef Albers. L’art i la vida”, hem convidat a l’artista Andrea Canepa a realitzar un diàleg amb l’obra de Anni Albers, el resultat és una peça específica, On weaving, que podrà veure’s en l’hall de l’IVAM.

“M’encanta la idea d’escriure amb fils, de llegir amb el tacte. Quan els humans comencem a escriure, el llenguatge -que abans existia només en el nostre cos (la nostra ment, la nostra veu)- va adquirir una existència separada com a artifici, com a abstracció. Pense en la materialitat del paper i en com la tinta no altera la seua estructura. Pense en la informació emmagatzemada digitalment, i en com el seu suport material és quasi irrellevant: les mateixes dades hui poden emmagatzemar-se en un xip, ahir en una cinta magnètica i abans en una targeta perforada. M’imagine escriure amb fils com una manera d’ancorar el llenguatge al món material, donar-li un únic cos del qual ja no podrà separar-se, perquè l’estructura que dona la forma a la tela és la informació en si mateixa.

La peça “On Weaving” part d’aquest desig d’escriure amb fils. Per a això utilitze la connexió entre la història tèxtil i la història de la computació. L’art de teixir és una qüestió matemàtica, és entendre patrons i estructures. El teixit és el sistema binari original: ordit i trama, per damunt i per davall es tradueixen fàcilment a encesa i apagat, uns i zeros. En aquesta peça els caràcters de l’alfabet es traslladen a un patró tèxtil basat en codi binari per a transcriure el primer capítol del llibre “On Weaving” (Sobre el teixit) de l’artista Anni Albers.” Andrea Canepa

On weaving, d’Andrea Canepa
2 peces tèxtils teixides en teler amb fil de cotó
600 x 78 cm i 400 x 78 cm
2022

BIO
Andrea Canepa (Lima-1980) va iniciar els seus estudis de Belles arts en la Universidad Católica del Perú i els va completar en la Universitat Politècnica de València, on es va graduar amb un Mestratge en Arts Visuals i Multimèdia. En 2020 va rebre una beca d’investigació del Senat de Cultura i Europa de Berlín. En 2014 va ser guardonada amb el Premi ARC Comunidad de Madrid per a para Jóvenes Artistas i el Premio Miquel Casablancas; en 2013 amb el Premio Generaciones i la Beca Endesa para Artes Plásticas a Espanya. Ha sigut artista en residència en Gasworks- UK, ESCORXADOR – Espanya, Vaig citar dones Arts – França, Tòquio WonderSite –el Japó, Beta Local- Puerto Rico, Bauhaus Màster’s Houses– Alemanya, Jan Van Eyck Academie – Holanda i en La Academia de España en Roma – Itàlia. Les seues obres formen part de col·leccions com CA2M, IVAM, Museu Provincial de Terol, i de Fundacions com Endesa, Montemadrid, DKV i Inelcom (Espanya), Bauhaus Dessau Foundation (Alemanya) i MASM (el Perú).

L'IVAM Produeix

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

EmailFacebookTwitterInstagram