Col·lecció

Julio González i les avantguardes

data d'obertura

03 Juliol 2021

data de clausura

24 Novembre 2021

Col·lecció

Julio González / Petit masque découpé Montserrat (Xicoteta màscara retallada Montserrat), 1930-1933. IVAM Institut d´Art Modern, Generalitat. Donació de C. Martínez i V. Grimminger, París.

galeria G2

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

Aquesta exposició situa l’obra de Julio González (Barcelona, 1876 – París, 1942) en el centre del debat estètic, polític i social de la seua època, i pretén generar un discurs que relacione tots aquests aspectes a partir de les obres i la documentació que l’IVAM conserva d’ell i d’altres artistes de les avantguardes històriques. Al seu torn, té la voluntat de permetre una aproximació a la realitat artística i cultural de les metròpolis on va desenvolupar el seu treball creatiu: Barcelona i París.

En el recorregut de l’exposició es destaquen alguns moments clau en la trajectòria d’aquest artista, com ara el període de formació que va fer en el cercle modernista català i la relació amb el seu germà Joan; l’amistat amb Joaquín Torres-García (Montevideo, Uruguai, 1879-1949) i el contacte amb alguns dels artistes que van formar part del Cercle et Carré; la participació que va fer en el Pavelló de la República en l’Exposició Internacional de París de 1937, i el caràcter innovador de la seua escultura a partir de la Dona davant de l’espill (1937).

Dossier premsa

galeria G2

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Irene Bonilla, Sergio Rubira i Josep Salvador

EmailFacebookTwitterInstagram