Exposició

Instal·lació 24 Frames

data d'obertura

18 Maig 2021

data de clausura

17 Octubre 2021

Exposició

Instal·lació 24 Frames, 2021

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

En el marc de l’exposició ‘Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM’, el museu acollirà entre el 18 de maig i el 17 d’octubre de 2021 la instal·lació de llum i so titulada ’24 Frames’, ideada pel grup Laboratori de llum i disposada al hall de la segona planta del museu. Amb aquest projecte s’oferirà una mirada múltiple de l’espai del museu a través d’imatges i sons pregravats d’espais interns del centre. Aquestos constitueixen també una xarxa de distribució d’elements no visibles per a l’espectador com: les sales de màquines, els conductes d’aire condicionat, la xarxa elèctrica o informàtica, i així reflectir altres imaginaris mecànics i tècnics que sustenten la col·lecció de l’IVAM.

Els xicotets dispositius tècnics que ’24 Frames’ disposa en l’espai físic, al·ludeixen a un cinematògraf amb múltiples ulls i oïdes. Tot allò que ells veuen i senten es mostra també multiplicat i fragmentat en dues fileres d’aparells visuals i sonors. La primera filera, composta de 12 pantalles, desplega el moviment dels fotogrames. S’hi superposa el que no es veu, el que s’imagina o el que no podria ser, al que es veu en el temps-ara. La segona filera està composta per altaveus i està situada a certa distància de les pantalles, en un lluminós passadís que acull la sonoritat del museu. Tot i la disjunció del que és visual i el que és sonor, les pistes d’àudio i vídeo es relacionen entre sí sense crear unitat, mantenint coincidències a distància en els canvis d’edició, de pla, o de registre sonor.

’24 Frames’ és un dels resultats del projecte de recerca Desenvolupaments de sistemes interactius per a la generació i projecció d’imatge-llum i so: revisió de la seva incidència en art públic (HAR2017-87535-PAR), finançat per l’Agència Estatal d’investigació del Ministeri d’Economia Indústria i Competitivitat, i ha estat realitzat a la Universitat Politècnica de València.

Biografia de Laboratorio de Luz
Des de 1990, Laboratori de Llum, ubicat a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, funciona com un espai de trobada, estudi i investigació de principis artístics i expressius vinculats amb la llum. En l’actualitat, els components del Laboratori pertanyen a diferents departaments i la seua participació varia en funció de la proposta que estiguen realitzant, treballant entre el col·lectiu i el que és individual, entre la recerca universitària i l’activitat artística, entre la producció de projectes i la difusió de textos.

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

EmailFacebookTwitterInstagram