Col·lecció

Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM

data d'obertura

11 Març 2021

data de clausura

30 Gener 2022

Col·lecció

Vista exposició Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l'IVAM, 2021

galeria G4-G5

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

Imaginaris mecànics i tècnics” reunirà artistes de la col·lecció de l’IVAM interessats a dissenyar i construir mecanismes, però també a crear imaginaris que reflectisquen l’esperit de la cultura industrial i científica que els envolta, com ara Alexander Calder, Marcel Duchamp, Lászó Peri, Man Ray, Moholy–Nagy, Boris Ignatovich, Germaine Krull o Gustav Klucis.

Així mateix, es mostraran obres de “tecnòlegs visionaris” com Gilberto Zorio o d’aquells que, utilitzant materials i tècniques extretes de la manufactura industrial, reflexionen sobre l’esperit, el temps, el cos i la memòria com és el cas de Maribel Doménech o Gary Hill.

S’inclouran també creadors que defensen el diàleg entre la ciència i l’art com Yturralde, Alfaro, Sempere, José Luis Alexanco, Elena Asins o Soledad Sevilla, o narradors conceptuals que, com Thomas Ruff, investiguen sobre la percepció de les imatges a través del mitjà fotogràfic, utilitzant la iconografia mecànica com a tema bàsic. Així mateix es prestarà especial atenció a la qüestió del treball i la seua relació amb la màquina, incloent obres d’artistes contemporànies, com Inmaculada Salinas, que treballen des dels feminismes.

A més, acompanyant aquesta exposició, la sala de la Biblioteca de l’IVAM mostrarà una revisió dels moviments de l’abstracció geomètrica nascuts en els anys seixanta en el nostre territori. L’exposició presentarà documents originals i quaderns d’artistes procedents dels fons documental del museu, que formaran un recorregut entorn a la Primera Exposición de Arte Normativo, el grup Antes del Arte i l’equip format en el Centro de Cálculo de la Universidad Complutense de Madrid.

Dossier de premsa.

Passejades

Recurs autònom amb el qual preparar la seua pròpia visita o ampliar la informació sobre l’exposició.

Fantasies tecnològiques i divorcis amb el progrés. Itinerari des de la transició ecosocial i la crisi sistèmica a Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM (un text de Darío Cobacho)

De les valquíries de l’avantguarda als ciberfeminismes. Itinerari des del gènere a «Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM» (Un text de Clara Solbes).

galeria G4-G5

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Mª Jesús Folch

col·laboradors

EmailFacebookTwitterInstagram