Exposició

Glacial Decoy, Robert Rauschenberg – Trisha Brown

Caso de estudio

data d'obertura

19 Novembre 2020

data de clausura

18 Abril 2021

Exposició

Escenari, vestuari i il·luminació dissenyat per Robert Rauschenberg per a la coreografia Glacial Decoy de laTrisha Brown Dance Company, 1979. En la imatge: Trisha Brown, Nina Lundborg, i Lisa Kraus, 1979. Col·lecció de fotografia dels arxius de la Robert Rauschenberg Foundation, Nova York. Foto: Babette Mangolte, 1979

galeria G3

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

El 7 de maig de 1979 va tindre lloc l’estrena mundial de Glacial Decoy, la coreografia de Trisha Brown, al Children’s Theater de Minneapolis (Minnesota). Per a la ballarina, coreògrafa i artista (Aberdeen, Washington, 1936 – San Antonio, Texas, 2017), Glacial Decoy va suposar un punt d’inflexió en la seua carrera, ja que feia el salt als teatres per a presentar el seu treball, que fins llavors havia realitzat en espais alternatius. Per a aquest canvi d’escena, Trisha Brown va sol·licitar el consell de l’artista Robert Rauschenberg (Port Arthur, Texas, 1925 – illa de Captiva, Florida, 2008), a qui havia conegut en l’estudi de Merce Cunningham en els anys seixanta i que feia molts anys que col·laborava amb els coreògrafs Cunningham, Paul Taylor, Viola Farber i amb el Judson Dance Theater.

Aquest cas d’estudi relaciona cinc obres de Robert Rauschenberg de la Col·lecció de l’IVAM, Glacial Decoy Series IV (1979), amb la coreografia de Trisha Brown, per a la qual Rauschenberg va dissenyar l’escenografia, la il·luminació i el vestuari. Les imatges d’aquests fotogravats procedeixen de Fort Myers i contornada, a Florida, i formen part de les 620 que Rauschenberg va seleccionar, d’un total de més de 6000, per a la presentació visual de Glacial Decoy.

Trisha Brown i Robert Rauschenberg van ser figures fonamentals en el desenvolupament de la dansa postmoderna i van impulsar els límits de la forma i el moviment. La seua col·laboració va ser essencial per a les seues investigacions sobre l’aspecte visual i cinètic, i en el transcurs de cinc dècades Brown i Rauschenberg es van influir profundament.

Fullet

 

 

 

galeria G3

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Teresa Millet

col·laboradors

EmailFacebookTwitterInstagram