Exposició

Glacial Decoy, Robert Rauschenberg – Trisha Brown

cas d'estudi

data d’inauguració

19 Novembre 2020

data de clausura

18 Abril 2021

Exposició

Trisha Brown and Rauschenberg working on costumes for Brown's Set and Reset (1983), Larry B. Wright Art Productions, New York, 1983. Photograph Collection. Robert Rauschenberg Foundation Archives, New York. Photo: Terry Van Brunt, 1983

galeria G3

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

Glacial Decoy, és el títol de la coreografia que la ballarina Trisha Brown va estrenar el 7 de maig de 1979 al Children’s Theatre de Minneapolis. Per a la cofundadora del Judson Danse Theatre, aquesta peça va suposar un punt d’inflexió en la seua carrera perquè, per primera vegada, el seu treball es va presentar en un escenari teatral. Brown va sol·licitar ajuda a l’artista Robert Rauschenberg per al disseny de l’escenografia, la il·luminació i el vestuari de Glacial Decoy, a qui havia conegut en l’estudi de Merce Cunningham, amb qui col·laborava també des de la dècada de 1960.

El projecte presenta cinc obres de la sèrie Glacial Decoy de Rauschenberg que formen part de la Col·lecció de l’IVAM des de 1993. Així mateix, s’hi inclouen enregistraments de la coreografia interpretada per la Trisha Brown Dance Company, i l’escenografia de Rauschenberg: una projecció de sis-centes vint diapositives, en quatre pantalles. L’exposició es completa amb fotografies, revistes i documentació sobre Glacial Decoy, i la carpeta col·lectiva dedicada a Merce Cunningham en 1974.

Trisha Brown i Robert Rauschenberg són figures fonamentals en el desenvolupament de la dansa postmoderna, i van buscar sempre els límits de la forma i el moviment en el seu treball. La col·laboració va ser fonamental per a les seues investigacions de l’aspecte visual i el cinètic, i tots dos es van influir profundament.

 

 

 

galeria G3

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Teresa Millet

col·laboradors

EmailFacebookTwitterInstagram