Exposició

Escultura espanyola en les col·leccions de l’IVAM i de l’MNCARS

data d’inauguració

05 Març 2021

data de clausura

24 Octubre 2021

Exposició

Julio González / Le Caogulard, 1935. IVAM, Institut Valencià d'Art Modern. Generalitat.

L’exposició, Escultura espanyola en les col·leccions de l’IVAM i de l’MNCARS, es presentarà a la seu de l’IVAM d’Alcoi la propera primavera, i reunirà obres de representants de la modernitat espanyola de la dècada de 1930, els quals, com Alberto, Jorge de Oteiza o Pablo Palazuelo, van actuar com a ressort i inspiració per a autors de generacions posteriors com ara Sergi Aguilar, Joan Cardells, Ángeles Marco o Fernando Sinaga.

L’arc cronològic de l’exposició, de 1930 a 1980, coincideix amb “la recerca de la normalitat” com defineix Valeriano Bozal a la constant de la cultura i l’art a Espanya a partir de 1940. La Guerra Civil, l’exili i la molt llarga postguerra, van portar un tipus de vida que allunyava el nostre país dels estàndards occidentals, tant en l’aspecte polític com en el cultural, en l’econòmic, en el social i en el moral i artístic. L’exposició intentarà traçar el camí cap a la normalitat des del suport de l’escultura.

Aquesta és la segona ocasió que l’IVAM col·labora amb el Museu Nacional, Centre d’Art Reina Sofia per a la programació de la seu a Alcoi, després del projecte d’Eusebio Sempere coproduït amb el Reina Sofia, que va inaugurar les sales de l’antic edifici del Mont de Pietat, l’octubre de 2018.

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Teresa Millet

EmailFacebookTwitterInstagram