Exposició

“Ensayos sobre lo cutre” Lectures de l’arxiu de Miguel Benlloch

data d'obertura

11 Novembre 2021

data de clausura

20 Març 2022

Exposició

51 gèneres (fotograma) / Fotografia de Gonzalo Sáenz de Santa Maria Poullet

galeria G3

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

Miguel Benlloch (Loja 1954–Sevilla 2018) va ser performancer, poeta i activista polític i cultural d’orígens valencians. Entre les dècades de 1970 i 1980 milita en el Moviment Comunista i impulsa la creació del Front d’Alliberament Homosexual d’Andalusia (FLHA). De 1986 a 1994 forma part del grup CUTRE CHOU on participa en els seus espectacles de cabaret puntuals. Des del seu origen, en 1988, va ser membre fundador de BNV producciones. De 2001 a 2015 coordina i produeix el programa UNIA arteypensamiento, de la Universitat Internacional d’Andalusia.

La seua obra és exemple d’una creació generada a la calor del col·lectiu, de la vitalitat dels grups sociopolítics i artístics amb els quals es relaciona. Els seus poemes i textos, performances, collages, fotografies o imatges digitals il·luminen pràctiques que posen el cos en el centre dels discursos artístics. El seu treball ha disseminat i estés discursos que qüestionen les categories heterocentrades i binàries: masculí/femení, actiu/passiu, productiu/improductiu, salut/malaltia, entre d’altres.

La seua figura s’ha consolidat com a peça clau per a acompanyar el relat crític del panorama politicocultural i artístic de les últimes dècades de l’Estat espanyol. La recent pèrdua de Miguel Benlloch deixa un arxiu ple d’imatges i textos que serán llegits i reinterpretats en el marc d’aquesta nova exposició.

galeria G3

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Alejandro Simón, Joaquín Vázquez i Mar Villaespesa

EmailFacebookTwitterInstagram