Exposició

Els exilis de Renau

data d'obertura

08 Juliol 2021

data de clausura

09 Gener 2022

Exposició

Josep Renau / Über Deutschland -9 "Vergeßt", 1966. IVAM, Institut Valencià d'Art Modern, Generalitat. Depòsit Fundació Josep Renau, València.

galeria G7

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

Aquesta exposició tracta de reconstruir els diversos contextos històrics i creatius als quals va haver d’adaptar–se el cartellista, fotomuntador, muralista i escriptor Josep Renau durant el seu fascinant trajecte vital. La mostra pren com a objecte principal d’investigació dos dels períodes històrics menys coneguts dins de la seua producció artística: el Mèxic de l’exili i el Berlín comunista.

Durant el seu llarg exili, primer a Mèxic (1939 – 1958) i després a Alemanya Oriental (1958 – 1982), la seua obra com a cartellista, muralista i il·lustrador va continuar gaudint d’una gran reputació, sobretot en els cercles polítics i intel·lectuals que promovien la idea de l’art com a instrument al servei de la revolució social.

Josep Renau ha tingut des dels inicis de l’IVAM una significació especial, no sols per la seua transcendència com a pioner de les avantguardes històriques a València durant la II República, sinó perquè l’IVAM va ser objecte, l’any 1989, d’un extraordinari depòsit dels seus treballs i del seu arxiu i biblioteca personal. Aquest fons s’ha enriquit posteriorment amb altres dues aportacions realitzades per la Fundació de l’artista en 1991 i 1994.

Dossier Els exilis de Renau

Passejades

Recurs autònom amb el qual preparar la seua pròpia visita o ampliar la informació sobre l’exposició.

Els exilis de Renau (un text de Clara Solbes)

galeria G7

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Joan Ramón Escrivà i Josep Salvador

col·laboradors

comprar catàleg

EmailFacebookTwitterInstagram