L'IVAM Produeix

Confluències. Intervencions artístiques a l’Alt Millars

Intervencions artístiques als pobles de la Ruta 99

data d'obertura

18 Febrer 2022

data de clausura

31 Desembre 2022

L'IVAM Produeix

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

CONFLUÈNCIES. Intervencions artístiques als pobles de la Ruta 99 és un projecte d’activacions artístiques en el medi rural, dins de la línia d’acció de l’IVAM al territori. El programa es desenvolupa en àmbits allunyats dels circuits habituals de l’art contemporani, amb l’objectiu de compartir usos, eines i lògiques més enllà del museu, connectats amb altres contextos.

Les primeres intervencions s’han realitzat a la comarca de l’Alt Millars, una de les de menor densitat de població i major urgència demogràfica de la Comunitat Valenciana. En ella, sis artistes han visitat els municipis tan individualment com grupal, han parlat amb el veïnatge, han escoltat l’entorn i han presentat les seues propostes artístiques a la població, en una sort d’assemblea oberta. Després d’aquests processos d’intercanvi i diàleg amb els diferents contextos, les i els artistes han realitzat intervencions específiques per a cada localitat.

Per a aquestes primeres accions del programa de Confluències, la selecció d’artistes i poblacions ha sigut:

CONFLUÈNCIES no hauria sigut possible sense la inestimable ajuda –abans, durant i després dels seus períodes d’estada–, dels ajuntaments i agents locals, i dels veïns i veïnes, que han facilitat allotjaments, trobades, converses i gestions per a poder dur a terme les intervencions artístiques en els seus municipis.

Els 24 pobles que conformen la Ruta 99 i en els quals CONFLUÈNCIES proposa el seu programa d’intervenció artística durant els anys 2021 i 2022 són: Espadilla, Fuentes de Ayódar, Torralba, Torrechiva, Vallat, Villamalur, Higueras, Pavías, Matet, Sacañet, Fuente de la Reina, Vallibona, Herbers, Palanques, Villores i Castell de Cabres, a la província de Castelló; Sempere, Carrícola i la Pobla de Sant Miquel a la província de València; i Benillup, Benimassot, Famorca i Tollos, en la d’Alacant.

Dossier Confluències

L'IVAM Produeix

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Eva Bravo

EmailFacebookTwitterInstagram