Exposició

Anni i Josef Albers. L’art i la vida

Coproducció: MAM-Museu d’Art Modern de París; IVAM Institut València d’Art Modern. En el marc de WORLD DESIGN CAPITAL VALÈNCIA 2022

data d'obertura

24 Febrer 2022

data de clausura

19 Juny 2022

Exposició

Anni Albers / Estudio para Camino Real, 1967. © The Josef and Anni Albers Foundation /VEGAP, 2021

galeria G2

  • Planta -1
  • Planta B
  • Planta 1
  • Planta 2
  • Planta 3

L’exposició presenta el treball de dos grans artistes, Anni i Josef Albers, que foren pioners de la modernitat en el segle XX a través de les seues línies de producción artística. Si bé van desenvolupar el seu treball de manera independent, va ser la intimitat i complicitat de la seua relació que els va permetre, al llarg de la seua carrera, fer-se costat i reforçar-se mútuament, alhora que enriquien el treball de l’altre des d’un diàleg continuat basat en el respecte.

Anni i Josef Albers es van conéixer en la Bauhaus el 1922 i es van casar tres anys després. Al llarg de la seua vida i de la seua carrera artística, van compartir la creença que l’art ha d’estar en el centre de l’existència humana, ja que l’art —segons ells— és capaç de transformar profundament el món.

La mostra cobreix per complet les seues carreres artístiques, tant individualment com conjunta, i és la primera vegada que es presente a Espanya el treball dels artistes com a parella al llarg de les seues diferents etapes creatives. L’exposició està organitzada de manera cronològica i es compondrà de prop de 350 obres entre pintures, fotografies, disseny i tèxtils, peŀlícules, material documental, com també una selecció de peces de mobiliari de l’etapa de la Bauhaus que representen les fites fonamentals en la carrera d’aquesta parella d’artistes.

Descarrega ací el dossier

Lectura fàcil Anni i Josef Albers. L’art i la vida

galeria G2

Compartir

EmailFacebookTwitterInstagram

comissari / a

Julia Garimorth

col·laboradors

EmailFacebookTwitterInstagram