IVAM Educació

VISITA comentada a ‘Zanele Muholi’

L’IVAM presenta l’exposició de Zanele Muholi (Umlazi, Sud-àfrica,1972), artista i activista visual, qui ha dedicat la seua vida i el seu treball a visibilitzar la realitat de la comunitat LGTBIQ+ sud-africana, caracteritzada per ser una història plena de prejudicis i menyspreus.

Muholi va començar la seua carrera fent treballs per a publicacions LGTBIQ+, retratant –sempre en positiu– a persones d’aquesta comunitat menyspreada. La finalitat era introduir-les en l’imaginari col·lectiu de la societat sud-africana amb l’ànim de reescriure la seua història visual, dominada fins llavors per una concepció etnocèntrica i heteropatriarcal. El seu treball, exposat per tot el món, tracta temes com la raça, el gènere i la sexualitat en situacions de risc, exclusió i indiferència. A aquesta mostra, organitzada per la Tate Modern en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern, la Maison Européenne de la Photographie, París, i Gropius Bau, Berlín, es presenten al voltant de 260 fotografies, sent la més àmplia fins hui. En 2016, Muholi va rebre l’Infinity Award de l’International Center of Photography i el Chevalier de Ordre dones Arts et dones Lettres, a més és Membre Honorari de la Royal Photographic Society des de 2018.

Dades pràctiques

  • Duració: 45 minuts aprox.
  • Dirigit a: públic general.
  • Aforament màxim: 25 persones.
  • Dates: dissabte 21 de maig, 18h (castellà), dissabte 18 de juny, 18h (castellà), divendres 24 de juny, 12h (castellà).
Descarrega ací el programa

INSCRIPCIÓ

21 de maig: inscripció ací

EmailFacebookTwitterInstagram