IVAM Educació

“PASSEJADES”. TEXTOS DE MEDIACIÓ DE LES EXPOSICIONS DE L’IVAM

Amb l’objectiu d’explorar noves possibilitats dins de la línia de mediació expositiva de l’IVAM-Centre Julio González, l’equip de mediació educativa conformat actualment per Clara Solbes, Darío Corbacho i Álvaro Porras ha posat en marxa un procés d’investigació sobre el programa expositiu del museu. Nodrint-se de la diversitat del seu perfil professional, el treball de l’equip de mediadors genera una sèrie de pensaments i reflexions a partir de les principals exposicions de l’IVAM. La finalitat és dotar al públic d’un recurs autònom amb el qual preparar la seua pròpia visita o ampliar la informació sobre les exposicions que tenen lloc en el museu.

El conjunt de textos s’anirà actualitzant, de manera que es genere un arxiu de recursos permanent de descàrrega lliure.

Descarrega’ls ací:

Assajos sobre “lo cutre”. Lectures de l’Arxiu Miguel Benlloch (Álvaro Porras)

Un exercici de violència. Guillermo Ros (Álvaro Porras)

Fantasies tecnològiques i divorcis amb el progrés. Itinerari des de la transició ecosocial i la crisi sistèmica a Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM (Darío Cobacho)

Els exilis de Renau (Clara Solbes)De les valquíries de l’avantguarda als ciberfeminismes. Itinerari des del gènere a “Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM” (Clara Solbes)

De les valquíries de l’avantguarda als ciberfeminismes. Itinerari des del gènere a «Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM» (Un text de Clara Solbes).

Clara Solbes Borja, és graduada en Història de l’Art (Universitat de València), Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament (Universitat Pompeu Fabra) i Màster en Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat (Universitat d’Alacant). En l’actualitat, és personal investigador en formació del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València, on desenvolupa la seua labor docent i investigadora. La seua tesi doctoral estudia la vinculació de les dones al sistema artístic valencià entre 1939 i 1980.

Álvaro Porras Soriano, és graduat en Belles arts i Màster en Pràctiques Artístiques i Visuals (Facultat de Conca, de la Universitat de Castella-la Manxa), i Màster en Història de l’Art Contemporani i Cultura Visual pel Museu Reina Sofia, al costat de la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és estudiant del programa de Doctorat en Art: Producció i Investigació de la Universitat Politècnica de València, desenvolupant el projecte De Louki. Accionisme subtil en el context públic.

Darío Cobacho Velasco, és graduat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i Màster en Gestió Cultural per la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València. Actualment és estudiant del programa de Doctorat en Art: Producció i Investigació a la Universitat Politècnica de València, on desenvolupa el projecte “El muralisme espanyol en el franquisme (1936-1975): travessant una concepció moderna de la pintura”.

EmailFacebookTwitterInstagram