IVAM Educació

Esperant un joc

Activació de materials de joc autònom a partir de l’art contemporani

Esperant un joc és un dispositiu per a gaudir d’un espai d’art contemporani a través del joc per a grups d’Educació Infantil (3 a 6 anys). Es tracta d’una caixa que crea la il·lusió de contindre una obra d’art i que recull diferents elements manipulatius que suggereixen un diàleg amb la col·lecció de l’IVAM i conviden a jugar de forma autogestionada en diferents punts del museu.
A les sessions d’activació s’acompanya l’exploració de les possibilitats d’aquests elements que ens permeten jugar per a crear i crear per a jugar. En aquesta proposta experimentem el fet artístic des del gaudi, la intuïció i la prova/error desplaçant el predomini dels processos mentals. Un joc que canvia cada vegada que es juga, com canvia la relació de cada persona amb les obres d’un museu.

Dades pràctiques

  • Dates: 13 octubre 2020 – 27 maig 2021.
  • Horari: dimarts i dijous dues sessions simultànies a les 10h, excepte vacances i dies no lectius.
  • Durada: 1h15m aprox.
  • Dirigit a: tots els cursos d’Educació Infantil.
  • Aforament màxim: el grup aula (grup bambolla), a banda del professorat, en cada sessió simultània.
  • Idioma: les reserves es poden fer tant en valencià com en castellà.
  • Disseny i activació: La Figuera.

INSCRIPCIONS I MÉS INFO

Per ordre d’inscripció al correu ivam@consultaentradas.com  o al telèfon 976004973 (de dilluns a dissabte de 9-20h.)

Es prega puntualitat.

*Mesures de seguretat: durant el curs escolar 2020-2021 oferim la possibilitat de visitar l’IVAM València fent del museu un entorn obert, acollidor i segur, complint amb totes les mesures de seguretat estipulades però sense deixar de banda la metodologia educativa, l’atenció pedagògica i la relació de confiança i afectes que considerem que han de brindar els equips educatius dels museus pel professorat i el seu alumnat, especialment en aquests moments tan vulnerables.


De cara al correcte funcionament de la visita i per desenvolupar-la amb total seguretat, totes i tots els assistents majors de 6 anys hauran de fer ús obligatori de la mascareta durant el temps de l’activitat. Es prega fer servir gel hidroalcohòlic abans i després de la mateixa. Es guardarà la distància de seguretat de més de metre i mig entre cada persona. D’emprar materials, aquests hauran estat en quarantena preventiva o hauran estat desinfectats abans i després de cada sessió i no podran ser compartits, quedant el seu ús circumscrit únicament a qui li siguen assignats.

*La Figuera és un projecte cooperatiu que impulsa accions i propostes per a oferir espais de creixement sobirà, lliure i creatiu en el temps de lleure. Gestionat per Teresa Mata Ferrer, Lluc Mayol Palouzié i Alba Oller Benítez, persones amb trajectòries singulars, vinculades a les pràctiques pedagògiques i artístiques des de perspectives políticament compromeses. El punt de trobada, i inici del projecte cooperatiu, és l’activació d’un espai comunitari en el context de l’espai Escuela Meme al barri de Benimaclet de València. Més informació de La Figuera en www.lafiguerabenimaclet.org

EmailFacebookTwitterInstagram