IVAM Educació

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2022

El poder dels museus

Amb aquest lema, l’ICOM vol donar a conéixer el poder dels museus per a transformar el món que ens envolta en llocs de descobriment que ens ensenyen el nostre passat i obrin les nostres ments a noves idees, dues passes essencials per a construir un futur millor.

L’IVAM s’uneix a aquesta celebració organitzant, del 16 al 22 de maig, una programació expandida amb la qual visibilitzar tot el seu potencial. Per tant, a més del dimecres 18 (Dia Internacional dels Museus) i el dissabte 21 de maig –dia en què allargarem l’obertura fins a les 24h–, al llarg de la setmana es visibilitzaran i activaran algunes de les línies troncals del museu.

Descarrega ací el programa

18 de maig – DIM

Petroli
Batxillerat
IVAM Barri
Petroli pren com a punt de partida la novel·la Júlia d’Isabel-Clara Simó per a proposar un projecte interdisciplinari en el qual la composició musical, coreogràfica i escenogràfica està realitzada íntegrament per l’alumnat de Batxillerat de l’IES Barri del Carme.
Horari: 11:30h i 13:30h
Inscripció:
11:30 h: inscripció ací
13:30 h: inscripció ací

La mecànica d’allò quotidià
Espai de coneixement tècnic, social, fictici i màgic dels objectes que ens envolten
Acció del programa de l’Inventari (pensar en comú el museu)
Els integrants del projecte han reflexionat i han dialogat amb els objectes que han anat veient i trobant al llarg de les sessions de desenvolupament del projecte. Per a l’acció, el grup proposa plantejar una espècie de finestreta de dubtes, preguntes i imaginacions sobre els objectes que viuen dins de l’IVAM, i sobre objectes que cada un de nosaltres té a casa o que ens pertanyen.
Horari: 18 h
Duració: 1 hora
Com funciona? Pots portar qualsevol objecte que vullgues analitzar o sobre el qual tingues curiositat.
Sense inscripció prèvia

Visita comentada especial a l’exposició Anni i Josef Albers. L’art i la vida
Mediacions expositives
L’exposició mostra la trajectòria de la coneguda parella d’artistes, però en el recorregut que plantegem visualitzarem especialment la trajectòria d’Anni Albers a partir dels seus plantejaments teòrics i artístics.
Horari: 18h
Inscripció:
18 de maig inscripció ací

21 de maig – Nit dels museus

Obertura extraordinària fins a les 24h

Taller Cossos capaços
IVAM Programa d’Art i Context
El Programa d’Art i Context s’acosta al procés d’investigació i creació de sis joves artistes: Darío Alva i Diego Navarro, Claudia Dyboski, Marina González Guerreiro, Álvaro Porras i M Reme Silvestre. Aquesta última, en companyia d’una osteòpata professional, desenvoluparà un taller en el qual desgranarà, a través del contacte amb el cos i nocions sobre el moviment del teixit fascial, diferents aspectes de la seua pràctica artística.
Dia: 21 de maig
Horari:
Dissabte 21: de 18h a 19h30
Diumenge 22: de 12h a 13h15
Inscripció:
21 i 22 de maig: inscripció ací

Les Arts a l’IVAM
Actuació dels alumnes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts
IVAM Col·labora
L’IVAM i el Centre de Perfeccionament Palau de les Arts Reina Sofía continuen reivindicant, amb aquesta col·laboració en forma de concert, la necessitat de treballar en una cultura oberta, polièdrica i plural, així com la importància de la cultura en el desenvolupament de les societats contemporànies
Dies: 21 de maig
Horari: 18h
Inscripció: entrada lliure fins a completar aforament

La Naturaleza y su temblor, Societat Doctor Alonso
En col·laboració amb l’IES Barri del Carme
IVAM en viu. IVAM Barri
La peça consisteix en un recorregut a peu per diferents llocs de la ciutat de València a manera de passeig-visita amb el que revelar una altra realitat a partir d’eines pròpies del teatre, el cos, el pensament i el cinema, despertant en l’espectador possibilitats. El recorregut ha sigut dissenyat a partir d’un taller impartit per Societat Doctor Alonso amb l’alumnat de Batxillerat de l’IES Barri del Carme.
Dia i horari: 21 de maig a les 18:30h i 22 de maig a les 12h
Inscripció:
21 de maig: inscripció ací
22 de maig: inscripció ací

Visita comentada a l’exposició Zanele Muholi
Mediacions expositives
L’exposició mostra l’obra de Zanele Muholi artista i activista visual, i un/a d’els/les més aclamats/as fotògrafs/as en actiu, que ha dedicat la seua vida i el seu treball a visibilitzar la realitat de la comunitat LGTBIQ+ sud-africana.
Dia: 21 de maig
Horari: 18h
Inscripció:
21 de maig: inscripció ací

EmailFacebookTwitterInstagram