IVAM Educació

Com naixen els objectes?

Propostes d’acció educativa a partir de l’exposició “Disseny valencià (2009- 2019): productes per a un món global”

Com naixen els objectes? és un projecte de mediació educativa multinivell que permet traslladar les dinamitzacions presencials de l’exposició “Disseny valencià (2009-2019): productes per a un món global”, a l’IVAM Alcoi, a entorns d’aprenentatge immediats com l’espai-aula.

La dinamització digital del projecte “Com naixen els objectes?” disposa de diverses propostes d’acció per a desenvolupar a classe de manera col·laborativa, per als nivells educatius següents: Educació Primària i Educació Secundària, fàcilment adaptable a Educació Especial i a Batxillerat.

El dossier per al professorat està compost per iniciatives d’aula, propostes reflexives i activitats diverses a través de les quals explorar i aprendre sobre el disseny de producte. El material s’acompanya de suport audiovisual i recursos lúdics, sense descurar la fonamentació pedagògica del projecte original i l’essència conceptual i temàtica de l’exposició.

Dades pràctiques

  • Dirigit a: aquest recurs per a professorat és adaptable a tots els nivells educatius i a grups amb diversitat funcional.
  • Disseny i mediació: María de los Llanos Iborra*.

MÉS INFO I SOL·LICITUD

El professorat interessat podrà sol·licitar el dossier docent en l’adreça educacio@ivam.es

*Mesures de seguretat: durant el curs escolar 2020-2021, oferim la possibilitat de visitar l’IVAM Alcoi des d’espais alternatius, per a fer del museu un entorn plural, accessible i acollidor, sense deixar de costat la metodologia educativa, l’atenció pedagògica i la relació de confiança i afectes que considerem que han de brindar els equips educatius dels museus pel professorat i l’alumnat, especialment en aquests moments tan vulnerables.

*Maria de los Llanos Iborra Candela és una professional d’experiència i prestigi amplis i reconeguts en matèria de la mediació educativa a través del patrimoni. Ha participat en nombroses propostes turístiques i culturals per a famílies i grups diversos a la localitat d’Alcoi i localitats pròximes, incloses visites guiades i dinamitzacions d’exposicions de l’IVAM Alcoi per a públics diversos. Està formada en el disseny de materials divulgatius i didàctics de caràcter cultural amb l’aplicació educativa de materials sostenibles com a punt important en la seua metodologia.

EmailFacebookTwitterInstagram