IVAM Educació

Ballem amb Julio!

Dansa contemporània en les aules a partir de l’obra de Julio González

Ballem amb Julio! és un projecte, en origen, dissenyat per a públic familiar, amb el qual l’IVAM basteix ponts entre la pràctica escultòrica de Julio González i la dansa contemporània. La proposta estableix dinàmiques en què el cos i l’escultura s’interconnecten per mitjà de la coreografia dissenyada per Néstor García i la música electrònica, amb una sessió creada expressament pel músic valencià DJ Biano. 

Aquest projecte, que es va veure paralitzat per la situació de crisi sociosanitària causada per la COVID-19, es reinventa i es proposa en el seu nou format com un material educatiu per a professorat de tots els nivells. Aquest recurs pren el marc teòric del projecte amb el suport d’un arxiu audiovisual en el qual s’il·lustren una sèrie de propostes escèniques i corporals amb què aplicar la dansa contemporània en l’aula de manera autònoma i expansiva. 

A partir d’una selecció acurada de les obres de Julio González, part angular de la col·lecció de l’IVAM, incorporem una sèrie d’eines d’improvisació coreogràfica d’un dels seus principals artistes contemporanis: Rudolf Von Laban. 

Dades pràctiques

  • Dirigit a: aquest recurs és adaptable a tots els nivells educatius i a grups amb diversitat funcional.
  • Disseny i mediació: Néstor García*.

MÉS INFO I SOL·LICITUD

-DATA PRÒXIMAMENT-

El professorat interessat podrà sol·licitar el dossier docent en l’adreça ivam@consultaentradas.com o en el telèfon 976004973 (de dilluns a dissabte 9-20h.)

  • Mesures de seguretat: durant el curs escolar 2020-2021, oferim la possibilitat de visitar l’IVAM des d’espais alternatius, per a fer del museu un entorn plural, accessible i acollidor, sense deixar de banda la metodologia educativa, l’atenció pedagògica i la relació de confiança i afectes que considerem que han de brindar els equips educatius dels museus pel professorat i l’alumnat, especialment en aquests moments tan vulnerables.

* Néstor García és artista i comissari independent. Estudia teatre a l’Institut del Teatre (Barcelona) i coreografia a P.A.R.T.S. (Brussel·les). Ha participat en projectes liderats per coreògrafs internacionals com ara Xavier Le Roy, Noe Soulier, Michiel Vandevelde o Malika Djardi. Des de 2012 el seu treball es concentra quasi exclusivament en el context del museu: treballa regularment per a Tino Sehgal i Dora García. En l’actualitat, combina la producció artística amb els treballs com a assessor i comissari del programa performatiu “Posar el cos” de l’IVAM i la codirecció de Pols, espai d’art independent a València.

EmailFacebookTwitterInstagram