IVAM Educació

Als marges

Activació participativa de l’exposició “DES/ORDRE MORAL. Art i sexualitat a l’Europa d’entreguerres

Als marges

Als marges és una proposta d’educació artística a partir de l’exposició Desordre Moral, comissariada per Juan Vicente Aliaga, que aborda els conflictes i les tensions socials derivades dels canvis produïts en la sexualitat durant el període d’entreguerres a Europa.
La visita partirà d’una selecció d’obres de la mostra i articularà dinàmiques performatives i dialògiques que permeteran contrastar actituds i reflexions sobre com han evolucionat les normes socials i la moralitat fins a l’actualitat, així com les maneres de representació del cos, del gènere i de les relacions afectivo-sexuals.
Podem escapar del control social? Com es construeix la moralitat? Qui decideix què cosa és correcta o incorrecta? Som realment lliures per construir la nostra identitat? Què passa amb qui no encaixa en en els motlles predefinits? Aquestes i altres qüestions seran les detonants de les dinàmiques educatives realitzades al llarg de la visita.

Dades pràctiques

  • Dates: 27 octubre 2020 – 12 març 2021
  • Horari: dimarts, dimecres, dijous i divendres; de 10-11,15 h i de 11,30-12,45h, excepte vacances i dies no lectius.
  • Durada: 1h15m aprox.
  • Dirigit a: Educació Secundària, Batxiller, altres col·lectius.
  • Aforament màxim: el grup aula (grup bambolla), a banda del professorat, en cada sessió.
  • Idioma: les reserves es poden fer tant en valencià com en castellà.
  • Disseny i mediació: Culturama S.L.*
  • Més info de l’exposició: https://www.ivam.es/exposiciones/desordre-moral-art-i-sexualitat-a-leuropa-dentreguerres/

INSCRIPCIONS I MÉS INFO

Per ordre d’inscripció al correu ivam@consultaentradas.com o al telèfon 976004973 (de dilluns a dissabte de 9-20h
Es prega puntualitat.

* Mesures de seguretat: durant el curs escolar 2020-2021 oferim la possibilitat de visitar l’IVAM València fent del museu un entorn obert, acollidor i segur, complint amb totes les mesures de seguretat estipulades però sense deixar de banda la metodologia educativa, l’atenció pedagògica i la relació de confiança i afectes que considerem que han de brindar els equips educatius dels museus pel professorat i el seu alumnat, especialment en aquests moments tan vulnerables.

De cara al correcte funcionament de la visita i per desenvolupar-la amb total seguretat, totes i tots els assistents majors de 6 anys hauran de fer ús obligatori de la mascareta durant el temps de l’activitat. Es prega fer servir gel hidroalcohòlic abans i després de la mateixa. Es guardarà la distància de seguretat de més de metre i mig entre cada persona. D’emprar materials, aquests hauran estat en quarantena preventiva o hauran estat desinfectats abans i després de cada sessió i no podran ser compartits, quedant el seu ús circumscrit únicament a qui li siguen assignats.

*Culturama SL, empresa valenciana fundada el 1995, està composta per un equip interdisciplinar de professionals que treballen fonamentalment en l’àmbit de la mediació cultural i la intervenció socioeducativa. En Culturama els impulsa el desig d’avançar cap a un model de societat més just i solidari. Per a això, proposen espais de diàleg amb l’entorn a través d’eines vinculades a l’art i la cultura com a mecanismes innovadors d’activació del pensament crític. + Info: www.culturama.es

EmailFacebookTwitterInstagram