La Col·lecció de l’IVAM

La col·lecció permanent constitueix sens dubte l’epicentre de l’IVAM. Es tracta d’una col·lecció singular, que és una de les més destacades d’Espanya i que ha fet possible que l’IVAM es convertira en un museu amb gran personalitat pròpia. Compta amb un patrimoni artístic envejable amb obres de diferents geografies i contextos culturals: artistes valencians, espanyols, europeus, llatinoamericans, nord-americans…

Des que va començar a formar-se en 1985, enriquida per contínues adquisicions i donacions, amb conjunts d’obres tan notables com els de Julio González (1876-1942) i d’Ignacio Pinazo (1849-1916), la col·lecció de l’IVAM ha anat estructurant-se entorn d’uns eixos conceptuals i històrics que solquen les avantguardes històriques de la primera meitat del segle XX i que s’endinsen en la segona meitat d’aqueix segle.

Un estudi detallat dels fons de la col·lecció permet arribar a la conclusió que el caràcter innovador i experimental de la modernitat i de les avantguardes travessa gran part de les obres relacionades amb les primeres quatre dècades del segle XX.

A dia d’avui la col·lecció compta amb l’impressionant nombre d’11.322 obres en diferents disciplines: pintura, escultura, dibuix, fotografia, vídeo, instal·lació, etc.

L’any 2000 es va instaurar el PREMI JULIO GONZÁLEZ que reconeix a persones de projecció internacional que destaquen en l’àmbit de la creació artística per la seua contribució a l’art modern. Llistat de premiats

  • galeria G2
  • galeria G3

Consulta de fons

Des d’ací qualsevol persona interessada a conèixer la col·lecció de l’IVAM pot consultar els fons de forma lliure. Aquest espai es dirigeix també a investigadors que necessiten conèixer els títols, data d’execució, dimensions o el tipus d’obra de les peces que formen part de la col·lecció del museu.

EIXOS DE LA COL·LECCIÓ

L’IVAM organitza la seua col·lecció entorn de criteris que subratllen la seua sòlida personalitat específica. S’aposta per conjuminar allò modern i allò contemporani, alló global i alló local, alló cronològic i alló transversal, allò perceptiu i la recerca, allò discursiu i participatiu.

La col·lecció de l’IVAM s’estructura en huit eixos centrals que vertebren un museu singular, amb unes característiques diferents als altres, amb una identitat definida sobre la base de l’estudi i l’anàlisi dels llenguatges artístics de l’últim segle: Julio González i Ignacio Pinazo, que són els dos referents fonamentals en l’inici de la Modernitat, l’Abstracció analítica, les Poétiques oníriques i Dadà, la Gestualitat informalista, La realitat i les seues cròniques, Cartografies urbanes, Mitologies individuals i Contemporaneïtats 1980-2010.

  • Julio González i Ignacio Pinazo
  • Abstracció analítica
  • Poètiques Oníriques i Dadà
  • Gestualitat informalista
  • La realitat i les seues cròniques
  • Cartografies urbanes
  • Mitologies individuals
  • Contemporaneïtats 1980-2010
EmailFacebookTwitterInstagram