Ivam Alcoi

Exposició

21 Maig 2021 - 24 Octubre 2021

Escultura infinita

Col·lecció

18 Novembre 2021 - 24 Abril 2022

La fotografia al mig.

pròximament
Activi­tats
Converses

13 Octubre 2021

Conferència: La Lambretta de Oteiza. Preguntes ingènues sobre un pelatge impossible «esculturaespañoladelsigloxx», a càrrec de Nacho Paris

Dimecres, 19.00 h. Auditori IVAM Alcoi

Nacho Paris ens proposa en la seua conferència un relat possible sobre l'escultura espanyola del segle XX, a través de reflexions i experiències dels artistes representats en l'exposició.

Inscripció prèvia. Aforament limitat
Educa­ció
Centres educatius

Com naixen els objectes?

Propostes d'acció educativa a partir de l'exposició "Disseny valencià (2009- 2019): productes per a un món global"

Mediació

Visites comentades a l’IVAM Alcoi

Recorreguts per les exposicions de l'IVAM Alcoi

Ivam Alcoi

La seu de l’IVAM Alcoi ocupa la primera planta de l’històric edifici de l’antic Monte de Piedad de la capital de l’Alcoià, un espai que comparteix amb la Fundació Caja Mediterráneo i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi.

L’oferta de l’IVAM se centrarà en un programa expositiu concebut específicament per a l’espai i es posarà en marxa un calendari d’activitats i programes culturals com visites guiades, tallers per a escolars i famílies, xerrades, performances o concerts.

Amb aquest nou espai, l’IVAM amplia la seua oferta expositiva i l’estén pel territori de la Comunitat Valenciana, posant-la a l’abast dels visitants nacionals i locals i contribuint a la dinamització cultural de la zona i els seus habitants.

Amb vocació multidisciplinària, centrat en les arts plàstiques i la cultura contemporània, aquest nou espai acollirà exposicions d’art permanents o temporals, algunes de les quals reuniran fons de l’Institut Valencià d’Art Modern.

Una mica d’història de l’edifici
L’edifici va ser construït el 1909 per l’arquitecte alcoià Vicente Pascual Pastor al carrer Rigoberto Albors, al costat de l’actual Plaça Ferrandis i Carbonell. Coneguda per albergar dues de les fàbriques tèxtils més prestigioses de la ciutat, els edificis van ser rehabilitats per tal d’albergar l’actual Campus de la UPV.

L’edifici, d’estil modernista valencià exempt, està envoltat d’arbres i circumdat per reixes de ferro sobre mur de carreus. L’accés principal es realitza per l’escalinata de la façana. El vestíbul, de sostres alts, està limitat per un parament amb tres arcs de mig punt darrere del qual hi ha una escala imperial acotada per arcs i pilastres i il·luminada per les tonalitats de llum que projecten tres vidrieres.

Llegir més

Com arribar

Carrer Rigobert Albors, 8
03801 Alcoi, Alacant
Primera planta
Contacte 965537142

Horari

OBERTURA EL PRÒXIM 3 DE MARÇ

Dimecres a dissabte d’11 a 14 h. i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius d’11 a 14 h.

 

Tarifa

Entrada gratuïta