Taller didàctic Igancio Pinazo i les avantguardes

10/06/17

EducacióIVAM Centre Julio González

Amb Motiu del centenari de la mort d ‘Ignacio Pinazo Camarlench (1849- 1916), l’IVAM ha programat una de les exposicions més especials al voltant de la seva figura. Es tracta d’una mostra de més de 150 obres on, des d’un punt de vista trencador, s’aprofundeix en la figura de l’artista valencià com un visionari per al seu temps, que va obrir les portes a la Modernitat. La mostra reuneix algunes de les seves obres més personals i les connecta amb altres d’autors de diversos corrents i tendències presents a la col·lecció del museu.

El taller didàctic que es proposa per a l’exposició Ignacio Pinazo i les avantguardes. Afinitats electives, consta d’una visita guiada, on s’acostarà al públic l’obra del pintor i la seva relació amb obres d’ avantguarda; i d’un taller didàctic, on els visitants podran posar en pràctica tècniques pictòriques i fotogràfiques que ajudaran a comprendre el nou estil i la peculiar visió d’Ignacio Pinazo Camarlench a l’hora de crear.

Qué es treballarà al taller?
– Realitzarem, mitjançant la cianotípia, una sèrie d’imatges fotogràfiques i pictòriques per, a través d’aquesta pràctica senzilla, reflexionar sobre com era la societat en què vivia el pintor i entendre com aplica alguns recursos tècnics, nous en aquest moment i característics de la seva pintura.
– Revisarem imatges del passat per veure com ha evolucionat la ciutat fins al present, entroncant així amb altres propostes exposades al museu.
– Aprendrem alguns fonaments de la fotografia, tècnica que data del segle XIX, i influencià molt als pintors del moment. En Pinazo observem aquesta influència en les mides i enquadraments de molts dels seus apunts.

A Qui va dirigit?
A públic de totes les edats que estigui interessat en la figura del pintor valencià i en l’art contemporani en general. Els menors de 12 anys podran assistir, acompanyats d’un adult.

Qui l’imparteix?
Visita guiada: Éncar Martínez Vicente. Departament de Didàctica del IVAM.
Taller didàctic: Pilar Beltrán Lahoz. Artista i professora del Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts de Sant Carles.

Quina durada té?
L’activitat està estructurada en dues parts: una visita de mitja hora a l’exposició a la Sala Pinazo i un taller d’una hora de durada que s’impartirà en el IVAMlab.

Quan?
Els següents dissabtes a les 11:30 hores:
2016: 12 i 19 de novembre; 3 i 17 de desembre
2017: 14 i 28 de gener; 11 i 25 de febrer; 11 i 25 de març; 8 i 29 d’abril; 13 i 27 de maig; 10 i 24 de juny; 8 i 22 de juliol

Com inscriure’m?
Cal inscripció prèvia:
Departament de Didàctica de l’IVAM
Telèfon 963 176653 / 963 176665
ivam@ivam.es

El taller és completament gratuït. Inclou la visita i els materials.

Relacionats

Ignacio Pinazo i les avantguardes

08 set. 2016 – 03 set. 2017
Col·leccióExposició

IGNACIO PINAZO I LES AVANTGUARDES

07 sep. 2016
Nota de premsa

L’IVAM signa amb Caixa Popular un conveni per a la difusió de la figura d’Ignacio Pinazo

06 jul. 2016
Nota de premsa