Sinergies Lab

Sinergies Lab

Grup d’investigació multidisciplinar sobre processos creatius

21 Gener 2018, 04 Febrer 2018, 11 Febrer 2018, 25 Març 2018, 22 Abril 2018, 27 Maig 2018

Gratuït

 

COMPLET

Grup d’investigació multidisciplinar sobre processos creatius
Dinamització: Laura Ú. Pastor.

Amb motiu de la formació que es va celebrar el passat 27 i 28 de maig de 2017 a l’IVAM sobre moviment i traç, on es va convidar Segni Mossi, vàrem percebre una necessitat de fer trobades multidisciplinars sobre art, educació i tècniques experimentals expressiu-creatives.

Va haver una demanda de formació i és obvi que hi ha una tendència creixent en la nostra societat cap a accions d’intercanvi i cocreació, en el camp tocant entre l’art i l’educació.

El sistema educatiu actual obsolet necessita d’idees i recursos i pensem que l’art és una de les eines més encertades per donar-li vida i aire fresc. Per aquest motiu i perque l’IVAM és un espai d’investigació, ciutadania, creació i proximitat, pensem que deu ser un punt de trobada, on s’intercanvien, es reflexione i es creen mecanismes per a l’aproximació artística a la vida contemporània. Amb qui? Amb persones que es troben dins d’aquest paraigüa, quin paraigüa? El de l’art i l’educació.

Així, artistes, creadores, educadores i diferents persones interessades, amb una motivació i estima per l’art, pel coneixement humà i preocupació social, volem generar un grup de treball, un formiguer on construir amb l’IVAM. Crearem o descobrirem nous recursos per conèixer, sentir, intercanviar, moure, pensar i gaudir de l’art des de dins cap enfora, i des de fora cap endins, amb la participació de persones de diverses procedències. Aquests recursos, idees i conclusiones volem extender-les com espores en la nostra societat.

En resum…

Què?
Crear un grup de treball mensual (laboratori experimental) per a investigar sobre l’expressió i la creativitat de forma multidisciplinar, amb diferents llenguatges i tècniques artístiques, entorn als nostres cossos, la col·lecció de l’IVAM, els seus espais comuns, i els carrers de València.

Qui?
20-30 persones afins a l’educació, l’intervenció social i l’art, o interessades en els mateixos.

Per a què?
Generar una reflexió i intercanvi de perspectives multidisciplinars, (arts escèniques, arts plàstiques i visuals, arquitectura, educació, filosofia, sociologia, i un llarg etcétera), que enriquisquen el quefer quotidià de les persones implicades i els seus pròxims, així com de la pròpia institució.

Per què?
Perquè se’ns mor l’educació i necessitem seguir creixent, aprenent i compartint reflexions i aprenentatges.

Com i quan?
Trobades mensuals. Els diumenges de 10-14 hores de Gener a Maig de 2018 (en febrer hi haurà 2 sessions): 21 GENER, 4 I 11 FEBRER, 25 MARÇ, 22 ABRIL, i 27 MAIG

La metodologia de treball l’aniran definint les participants.

Per a més informació: didactica@ivam.es

imatges

SinèrgiesLab

EmailFacebookTwitterGoogle+