Grup de lectura: “Indústria / Lectura i escolta”, a partir de textos de Silvia Federici, Bonaventure Soh Bejeng Ndikung i Amador Fernández-Savater

Grup de lectura a partir de l'exposició "Indústria/Matrius, Trames i Sons"

28 Setembre 2021 - 30 Setembre 2021

Inscripció prèvia. Aforament limitat.

El projecte Indústria/Matrius, Trames i Sons planteja una lectura parcial del patrimoni industrial valencià a través dels moviments socials i els processos immaterials, parant atenció a la idea de so. Juntament amb l’exposició, actualment visitable en la galeria 3, s’editarà una publicació i s’organitzarà un seminari que comptarà amb les contribucions teòriques de Silvia Federici, Bonaventure Soh Bejeng Ndikung i Amador Fernández-Savater.

De cara a la presentació, que tindrà lloc a principis d’octubre, s’articularà un grup de lectura per tal de reflexionar sobre els textos dels autors esmentats. El grup es desenvoluparà durant 3 sessions de 2 hores cadascuna. En cada sessió s’abordarà la lectura d’un text amb materials provinents de la mateixa exposició. Com a objectiu obert, cada sessió plantejarà col·lectivament qüestions que després seran traslladades als autors durant el seminari.

En la primera sessió es partirà del text de Federici per crear relacions entre la noció de treball reproductiu i la producció fabril. Explorarem el paper de les dones en els projectes de col·lectivització, la seua participació en l’associacionisme veïnal que va suposar una gran part del moviment de protestes, o les diferents lluites per l’accés a salaris i condicions més justes.

A partir del text de Ndikung, la segona sessió explorarà elements que uneixen nocions de patrimoni i escolta. En eixe sentit, la sessió proposarà exemples de patrimonialització que s’obren a una memòria col·lectiva, permeable i oberta a la negociació. Aquesta perspectiva patrimonial atén al caràcter públic del patrimoni i la consciència política de la seua escriptura històrica.

Amb la contribució de Fernández-Savater, en la tercera sessió, tractarem elements que tenen a veure amb la introducció del text en l’espai públic com a forma de crear una intel·ligència col·lectiva. La idea de text en aquest àmbit és molt oberta, i atendrà a processos tant sonors, per exemple emissores de ràdio, himnes i cançons de treball i lluita, com a escrits a través de pancartes, fanzines i cartells.

 

PARTICIPANTS

El grup de lectura està obert a alumnat i professionals de disciplines com història de l’art, belles arts, antropologia, arqueologia, història, filosofia, enginyeria, treballadors industrials, així com a qualsevol persona interessada en aquest tema.

  • Aforament: 12 persones.
  • Per a la participació serà necessari enviar un text de motivació de 300 paraules màxim.
  • L’assistència i participació és desitjable tant en les 3 sessions del grup de lectura (28-30 setembre) com al seminari (1-2 octubre).
  • Activitat gratuïta.

 

INSCRIPCIONS

Inscripció: ivam@consultaentradas.com o al telèfon 976004973 (de dilluns a dissabte de 9 a 20h.)

imatges

EmailFacebookTwitterInstagram