DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2022

El poder dels museus

16 Maig 2022 - 22 Maig 2022

Amb aquest lema, l’ICOM vol donar a conéixer el poder dels museus per a transformar el món que ens envolta en llocs de descobriment que ens ensenyen el nostre passat i obrin les nostres ments a noves idees, dues passes essencials per a construir un futur millor.

L’IVAM s’uneix a aquesta celebració organitzant, del 16 al 22 de maig, una programació expandida amb la qual visibilitzar tot el seu potencial. Per tant, a més del dimecres 18 (Dia Internacional dels Museus) i el dissabte 21 de maig –dia en què allargarem l’obertura fins a les 24h–, al llarg de la setmana es visibilitzaran i activaran algunes de les línies troncals del museu.

18 de maig – DIM
Descarrega ací el programa

Petroli
Batxillerat
IVAM Barri
Petroli pren com a punt de partida la novel·la Júlia d’Isabel-Clara Simó per a proposar un projecte interdisciplinari en el qual la composició musical, coreogràfica i escenogràfica està realitzada íntegrament per l’alumnat de Batxillerat de l’IES Barri del Carme.
Horari: 11:30h i 13:00h
Inscripció:
11:30 h: inscripció ací
13:30 h: inscripció ací

Els clevills del NO
Revertint les possibilitats i prohibicions del museu
Acció del programa de l’Inventari (pensar en comú el museu)
El grup que conforma el projecte Inventari (pensar en comú el museu) proposa obrir al públic el seu procés creatiu i de reflexió compartint dos activitats pròpies. Una instal·lació d’elements visuals i sonors serveix al grup per a reflexionar sobre els límits i les fronteres que el museu planteja als visitants de manera conscient, però també de manera aparentment innata.
Horari de l’acció: de 10 a 19 h *accés lliure
Horari de l’acció performativa: 19 h
Sense inscripció prèvia

La mecànica d’allò quotidià
Espai de coneixement tècnic, social, fictici i màgic dels objectes que ens envolten
Acció del programa de l’Inventari (pensar en comú el museu)
Els integrants del projecte han reflexionat i han dialogat amb els objectes que han anat veient i trobant al llarg de les sessions de desenvolupament del projecte. Per a l’acció, el grup proposa plantejar una espècie de finestreta de dubtes, preguntes i imaginacions sobre els objectes que viuen dins de l’IVAM, i sobre objectes que cada un de nosaltres té a casa o que ens pertanyen.
Horari: 18 h
Duració: 1 hora
Com funciona? Pots portar qualsevol objecte que vullgues analitzar o sobre el qual tingues curiositat.
Sense inscripció prèvia

Visita comentada especial a l’exposició Anni i Josef Albers. L’art i la vida
Mediacions expositives
L’exposició mostra la trajectòria de la coneguda parella d’artistes, però en el recorregut que plantegem visualitzarem especialment la trajectòria d’Anni Albers a partir dels seus plantejaments teòrics i artístics.
Horari: 18h
Inscripció:
18 de maig inscripció ací

21 de maig – Nit dels museus

Obertura extraordinària fins a les 24h

Taller Cossos capaços
IVAM Programa d’Art i Context
El Programa d’Art i Context s’acosta al procés d’investigació i creació de sis joves artistes: Darío Alva i Diego Navarro, Claudia Dyboski, Marina González Guerreiro, Álvaro Porras i M Reme Silvestre. Aquesta última, en companyia d’una osteòpata professional, desenvoluparà un taller en el qual desgranarà, a través del contacte amb el cos i nocions sobre el moviment del teixit fascial, diferents aspectes de la seua pràctica artística.
Dia: 21 de maig
Horari:
Dissabte 21: de 18h a 19h30
Diumenge 22: de 12h a 13h15
Inscripció:
21 i 22 de maig: inscripció ací

Les Arts a l’IVAM
Actuació dels alumnes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts
IVAM Col·labora
L’IVAM i el Centre de Perfeccionament Palau de les Arts Reina Sofía continuen reivindicant, amb aquesta col·laboració en forma de concert, la necessitat de treballar en una cultura oberta, polièdrica i plural, així com la importància de la cultura en el desenvolupament de les societats contemporànies.
Dies: 21 de maig
Horari: 18h
Inscripció: entrada lliure fins a completar aforament

La Naturaleza y su temblor, Societat Doctor Alonso
En col·laboració amb l’IES Barri del Carme
IVAM en viu. IVAM Barri
La peça consisteix en un recorregut a peu per diferents llocs de la ciutat de València a manera de passeig-visita amb el que revelar una altra realitat a partir d’eines pròpies del teatre, el cos, el pensament i el cinema, despertant en l’espectador possibilitats. El recorregut ha sigut dissenyat a partir d’un taller impartit per Societat Doctor Alonso amb l’alumnat de Batxillerat de l’IES Barri del Carme.
Dia i horari: 21 de maig a les 18:30h i 22 de maig a les 12h
Inscripció:
21 de maig: inscripció ací
22 de maig: inscripció ací

Visita comentada a l’exposició Zanele Muholi
Mediacions expositives
L’exposició mostra l’obra de Zanele Muholi artista i activista visual, i un/a d’els/les més aclamats/as fotògrafs/as en actiu, que ha dedicat la seua vida i el seu treball a visibilitzar la realitat de la comunitat LGTBIQ+ sud-africana.
Dia: 21 de maig
Horari: 18h
Inscripció:
21 de maig: inscripció ací

 

EmailFacebookTwitterInstagram