Conversa entre Rogelio López Cuenca i Sergio Rubira, comissaris de l’exposició Orientalismes

DIVENDRES, 19.00 H. AUDITORI

06 Març 2020

GRATUÏT. FINS A COMPLETAR AFORAMENT

Conversa a càrrec dels comissaris Rogelio López Cuenca i Sergio Rubira amb motiu de la inauguració de l’exposició Orientalismes. La construcció de l’imaginari d’Orient Pròxim i el Nord d’Àfrica (1800-1956).

En 1978 es publicava Orientalisme, del pensador palestí Edward Said (1935-2003). En aquest assaig es revelava com Orient s’havia construït com l’oposat a Occident a través de la disciplina que li donava títol. L’orientalisme es basava en una sèrie d’estereotips que responien als interessos dels poders polític i econòmic. Aquests tòpics es mantenen hui dia i defineixen les imatges que consumim a Occident sobre Orient a través dels mitjans de comunicació, el cinema o la publicitat.

Aquesta exposició pretén analitzar i posar en qüestió alguns d’aquests llocs comuns a partir de les imatges que es van produir des de la campanya napoleònica a Egipte i Síria (1798-1801) fins a 1956, any en què es van independitzar Marroc i Tunísia. En el recorregut s’insisteix en la manera en què les avantguardes es van relacionar amb l’“exòtic” oriental en la recerca d’una ruptura amb el cànon de la tradició.

EmailFacebookTwitterInstagram