Conversa “En el límit de l’inassolible. Propòsits d’experimentació entre art, ciència i tecnologia”, amb els artistes Soledad Sevilla, Jordi Teixidor i José M. Yturralde

DIJOUS, 19.00 H. AUDITORI CARMEN ALBORCH

13 Maig 2021

Inscripció prèvia. Aforament limitat Streaming mitjançant el canal de Youtube de l’IVAM

Taula redona organitzada amb motiu de l’exposició Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM, moderada per la professora i arquitecta, Mónica García, en què participen els artistes Soledad Sevilla, Jordi Teixidor i José María Yturralde.

A finals dels anys seixanta, després de dècades d’aïllament, a Espanya es comença a gestar un futur crític i obert, en què la fascinació pels avanços científics i tecnològics del moment integra l’ideari de democratització productiva, cultural i, en definitiva, social.

Joves artistes espanyols, vinculats a col·lectius com Antes del arte (1968-1969) o el Centre de Càlcul de la Universitat de Madrid (1968-1973), obren nous horitzons de reflexió que revelen la necessitat d’entendre de forma lògica i sistemàtica els diferents llenguatges artístics.

L’aproximació de l’art a la ciència i la incorporació de la computadora als seus processos creatius injecten el germen d’allò que és racional i experimental. Artistes com Soledad Sevilla, José María Yturralde i Jordi Teixidor transfereixen aquestos avanços a la tradició per a eixamplar els seus límits.

INSCRIPCIONS

Es requereix reserva prèvia en el correu: ivam@consultaentradas.com o en el telèfon 976004973 (de dilluns a dissabte, 9-20h).

EmailFacebookTwitterInstagram