Conversa amb motiu de l’exposició “1989. La fi del segle XX”

DIJOUS, 19.00 H. SALÓ D'ACTES

24 Gener 2019

GRATUÏT

Conversa amb motiu de l’exposició “1989. La fi del segle XX” a càrrec dels artistes Javier Codesal, José Miguel Maldonado i  Emilio Martínez, amb els comissaris Sandra Moros i Sergio Rubira.

L’exposició 1989 pretén posar en context el naixement de l’IVAM a través de dues mostres: una primera que seguirà la línia dels Casos d’Estudi i que es concentrarà en el propi museu i en el seu naixement, relacionant-lo amb el seu entorn més pròxim. I una segona que treballarà a partir d’obres d’artistes nacionals i internacionals produïdes totes elles aquell any 1989, vinculades a alguns dels esdeveniments més importants que van succeir en aquella data.

1989 va ser un any històric, un any que va posar final a una època definida per la guerra freda i l’enfrontament entre occident i orient, entre les democràcies europees i nord-americanes i les dictadures soviètiques. La mostra se centrarà en esdeveniments com la caiguda del mur de Berlín i l’obertura del bloc soviètic, la crisi de la SIDA i les guerres culturals relacionades amb l’onada de conservadorisme que va inundar els Estats Units i Europa, l’inici de la fi del règim de l’Apartheid a Sud-àfrica i el desenvolupament del concepte de la multiculturalitat previ al de la globalització.

Reuneix més d’un centenar d’obres d’artistes com a Guerrilla Girls, Pepe Espaliú, Martin Kippenberger, Robert Gober, Marlene Dumas, Tseng Kwong Chi, Félix Gonzalez-Torres, Nan Goldin, David Wojnarowicz, Sophie Calle, Joe Spence, Mladen Stilinovic, Ilya Kabakov, Susana Solano o Katalin Ladik.

EmailFacebookTwitterInstagram