Suscríbete a nuestros boletines para informarte de la programación del IVAM

Congrés “Resistències del sud. Usos del passat, perifèries i espais d’alliberament sexual”

DIVENDRES I DISSABTE, SALÓ D'ACTES

27 Abril 2018 - 28 Abril 2018

El congrés “Resistències del sud” pretén constituir-se al mateix temps com un espai per a la recerca i la reflexió històrica i per a l’experimentació metodològica en el seu propi funcionament intern. Des de l’organització del congrés es plantegen tres eixos temàtics Sexilis, Festes i altres resistències i Contrametodologías queer/Arxiusprecaris/arxius militants, per a treballar amb ells i pensar les realitats culturals, socials i polítiques de trans, lesbianes i gais en l’Espanya dels anys 70, amb el propòsit de problematitzar alguns llocs comuns respecte a la seua història i indagar en els punts cecs que ens deixen els relats que actualment disposem.

Informació per a presentar propostes: 

Les propostes han d’incloure un títol, cinc paraules clau, el nom i una breu biografia de d’elxs autorxs, l’eix de treball al qual van dirigits (dels tres indicats a dalt) i un resum que tindrà una extensió màxima de 500 paraules. El termini de recepció de propostes serà el 8 de gener de 2018. La selecció de ponències es comunicarà a partir del 22 de gener. Elxs ponents seleccionats hauran de lliurar posteriorment els textos de les seues comunicacions. L’extensió d’aquests textos serà de 2500 paraules com a màxim i la data límit de lliurament el 6 d’abril. Les comunicacions acceptades es penjaran a la pàgina del congrés a partir del 10 d’abril fins a la celebració del mateix i la seua lectura serà obligada per alxs participants de cadascuna de les taules, de manera que durant el congrés les persones que componguen cada taula exposaran breument els principals punts de la seua proposta, a fi d’assegurar que el públic assistent conega el seu contingut, i a continuació s’iniciarà un debat/conversa sobre els diferents temes plantejats entre totxs elxs companyerxs de les taules, que estarà obert també a la participació de elxs assistents.

Totes les comunicacions han d’enviar-se a l’adreça: alberto.berzosa@um.es abans del 8 de gener de 2018.
Consultes: alberto.berzosa@um.es

Comitè organitzador-comitè científic:

Alejandro Melero Salvador, Alberto Mira, Alberto Berzosa, Francisco Godoy, Gracia Trujillo, Jesús Carrillo, Juan Antonio Suárez, Juan Vicente Aliaga, Lucas R. Platero, María Rosón, Noemi de Haro García, Virginia Villaplana Ruiz.

El congrés està organitzat com a part del projecte “Cruising the 1970s: Unearthing Pre-HIV/AIDS Queer Sexual Cultures”, finançat pel Programa de Recerca i Innovació Horizon 2020, en la seua modalitat Humanities in theEuropean Research Area (HERA), acorde número 649307, i ha sigut coordinat des de la Universidad de Múrcia en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), de València. Universitats associades en CRUSEV: University of Edinburgh (Project Leader), Humboldt Universität, Universitat de Varsòvia, Universidad de Múrcia, University of Newcastle, Universitat Politècnica de València, Universitat de València, Universidad Carlos III de Madrid, Universidad Autónoma de Madrid, Universidad de Castilla-la Mancha, Oxford-Brookes University.

imatges

EmailFacebookTwitterGoogle+