Conferencia “Tot és fals excepte alguna cosa” de Justo Serna

DIVENDRES, 19:00 H. SALÓ D'ACTES

27 Gener 2017

gratuït

Conferència de Justo Serna, Catedràtic d’Història Contemporània, amb motiu de l’exposició “Fake. No és veritat no és mentida”

Títol: “Tot és fals excepte alguna cosa”

“En aquesta conferència vull abordar la realitat i el seu doble, la veracitat i la seua falsificació. Distingiré entre el real i la seua fabulació (les ficcions que reconeixem com a tals), entre la veritat i mentida. Posaré l’accent principalment en el cas particular del ‘fake’, que és creació de realitat possible i fins i tot probable, operació en la qual es reelabora el real amb especial versemblança i en la que es fa explícit el procediment d’invenció.

Posaré casos i exemples il·lustratius de la història, del periodisme i de la política i em referiré a la comunicació de masses, a les dificultats que actualment tenim per a percebre el sòlid, el material, l’extern. Em valdré de diferents pensadors, entre altres Gilles Lipovetsky, per a abordar i aplicar el seu concepte de la lleugeresa.

Aquesta conferència té dos motius: l’exposició que l’IVAM dedica al Fake, comisariada per Jorge Luis Marzo; i la publicació del meu llibre ‘Todo es falso salvo alguna cosa’, volum en el qual tracte estàs coses i em pose jo mateix en estat de ficció.” (Justo Serna).

EmailFacebookTwitterInstagram