Conferència de Darren Pih amb motiu de l’exposició “Fernand Léger i la vida moderna”

ConversesIVAM Centre Julio González

Conferència “Fernand Léger i la vida moderna” a càrrec de Darren Pih, co-comissari de l’exposició i conservador de la Tate Liverpool.

L’exposició retrospectiva de Fernand Léger arribarà al maig a l’IVAM. Es tracta d’una coproducció internacional amb la seu de la Tate a Liverpool. La mostra reunirà més d’un centenar d’obres, que recullen el fonamental del quefer artístic de Léger, i que procedeixen de museus internacionals com el Pompidou de París, el Museu Reina Sofia de Madrid, la Fundació Beyeler, la Fundació le Corbusier, la Galerie Maeght, Moderna Museet de Estocolmo, Victoria and Albert Museum i el Van Abbemuseum entre altres.

L’IVAM fa un esforç important per portar a València la pintura atrevida i singular, rotunda i plena d’optimisme de Fernand Léger (Argentan, França, 1881 – Gif-sud-Yvette, França, 1955), un artista fonamental del segle XX. En els treballs que integraran l’exposició, redescobrirem el recorregut artístic de Léger, el seu enfocament evolutiu de formes i temàtiques, des de la representació de la intensitat de la vida mecànica a com aquesta va canviar la naturalesa de l’expressió pictòrica i la de les formes.
Amb una força plàstica innegable, Léger, conegut com “el primitiu del segle XX”, va ser un apassionat de la seua època, un artista de tarannà obert que es va deixar atraure pel mecanicisme que transformava el món del seu temps. Contemporani de Pablo Picasso, Constantin Brancussi, Georges Braque o Robert Delaunay, testimoni i actor d’avantguardes històriques, sensible a la problemàtica social, es va interessar pel cinema, la fotografia, el disseny, el teatre, l’arquitectura i la ciutat.

Léger va assimilar la revolució plàstica del cubisme reelaborant-la en termes personals generant una altra via a partir de la geometrització radical.

Relacionats

Fernand Léger i la vida moderna

03 mai. 2019 – 15 set. 2019
ExposicióIVAM Centre Julio González