CARMEN PARDO SALGADO. TALLER ENTORN DE L’ATENCIÓ I LA IMAGINACIÓ Cicle Presents Densos. Entorn de les arts de viure en un planeta ferit

Dissabte, 10:30 h. Auditori Carmen Alborch

05 Juny 2021

Inscripció prèvia. Aforament limitat

El cicle Presents Densos. Entorn de les arts de viure en un planeta ferit va començar el setembre de 2020 i està comissariat per Miguel Ángel Martínez. El títol procedeix d’una expressió de Donna J. Haraway que, en el seu últim llibre, Seguir amb el problema, es refereix a l’època contemporània com un “present dens”. Com Haraway, aquestos projectes ens convida a tornar-nos capaços de donar resposta responsable i parcial als desafiaments i els horrors de l’Antropocé. Per això, parteix de la situació d’emergència en què es troba l’Albufera de València.

17a sessió del cicle. Taller Entorn de l’atenció i la imaginació, coordinada per Carmen Pardo Salgado.

La sessió gira entorn de la nostra capacitat de parar l’atenció i es desenvolupa com un «“taller per a aprendre a escoltar (també el cant dels pardals)”». Es proposa com a una experiència teoricopràctica en què es du a terme una introducció a l’aprenentatge de l’escolta. Aquesta introducció, que es va desenvolupar en tres temps, implica un recorregut per les formes en les quals l’atenció i la imaginació s’articulen en les nostres escoltes:

  • i.Primer temps. Sobre el silenci i la possibilitat d’escolta: és necessari perdre’s per a començar a escoltar.
  • ii.Segon temps. Si parem atenció al món, l’oïda s’ompli de sons. A l’escolta de les formes del silenci.
  • iii.Tercer temps. Cap a una escolta no antropocèntrica: entorn de les vocalitzacions dels éssers humans i els pardals.

Carmen Pardo Salgado treballa en la interfície entre la filosofia i l’art sonor. És professora titular de la Universitat de Girona i professora del màster Art Sonor de la Universitat de Barcelona. Va ser investigadora postdoctoral en la unitat IRCAM-CNRS de París (1996-1998), on du a terme una investigació sobre l’espai sonor en la música contemporània. Es va fer càrrec de l’edició i traducció de John Cage. Escritos al oído (1999), i és autora de les obres En el silencio de la cultura (Sexto Piso, 2016), La escucha oblicua: una invitación a John Cage (Sexto Piso, 2014), Robert Wilson (en colaboración con Miguel Morey, Polígrafa, 2003), Las TIC: una reflexión filosófica (Laertes, 2009) o En el mar de John Cage (La Central, 2009).

INSCRIPCIONS

Es requereix reserva prèvia en el correu: ivam@consultaentradas.com o en el telèfon 976004973 (de dilluns a dissabte de 9-20h). 

 

Accediu al microsite de Presentes Densos:

Presentes densos - Archivo

EmailFacebookTwitterInstagram