Suscríbete a nuestros boletines para informarte de la programación del IVAM

La Col·lecció de l’IVAM

La col·lecció permanent constitueix sens dubte l’epicentre de l’IVAM. Es tracta d’una col·lecció singular, que és una de les més destacades d’Espanya i que ha fet possible que l’IVAM es convertira en un museu amb gran personalitat pròpia. Compta amb un patrimoni artístic envejable amb obres de diferents geografies i contextos culturals: artistes valencians, espanyols, europeus, llatinoamericans, nord-americans…

Des que va començar a formar-se en 1985, enriquida per contínues adquisicions i donacions, amb conjunts d’obres tan notables com els de Julio González (1876-1942) i d’Ignacio Pinazo (1849-1916), la col·lecció de l’IVAM ha anat estructurant-se entorn d’uns eixos conceptuals i històrics que solquen les avantguardes històriques de la primera meitat del segle XX i que s’endinsen en la segona meitat d’aqueix segle.

Un estudi detallat dels fons de la col·lecció permet arribar a la conclusió que el caràcter innovador i experimental de la modernitat i de les avantguardes travessa gran part de les obres relacionades amb les primeres quatre dècades del segle XX.

A dia d’avui la col·lecció compta amb l’impressionant nombre d’11.322 obres en diferents disciplines: pintura, escultura, dibuix, fotografia, vídeo, instal·lació, etc.

L’any 2000 es va instaurar el PREMI JULIO GONZÁLEZ que reconeix a persones de projecció internacional que destaquen en l’àmbit de la creació artística per la seua contribució a l’art modern. Llistat de premiats

 • galeria G2
 • galeria G3
 • galeria G7
 • galeria G1
Ver

L’IVAM PRODUEIX. Cristina Lucas

20 Gener 2017 - 15 Octubre 2017

L’IVAM ha incorporat una nova línia d’actuació artística centrada en propostes específiques de diversos autors que reforcen el programa d’esposicions del centre, activant espais considerats merament funcionals.

Ver

Les constel·lacions de Julio González

entre la representació i l'abstracció

23 Març 2017 - 14 Gener 2018

El gir experimentat per l’escultura en el segle XX va respondre als nous valors narratius que apareixen en les arts visuals i que incorporaven en les seues propostes els avanços en la ciència i la cultura.

Ver

ROBERT FRANK

CASO DE ESTUDIO

15 Juny 2017 - 15 Octubre 2017

La producció de Robert Frank (Suïssa, 1924) és un treball de recerca continu que ens porta cap a una acumulació d'estratègies que juguen amb la imatge.

Ver

L’IVAM PRODUEIX. Transition [crasas garden installation]

D'Adrián Torres

22 Juny 2017 - 29 Octubre 2017

Vivim temps de canvi, de transformació. Aquests moments suposen el pas d'un estat a un altre, i no estan exempts d'incertesa. Com viatgers del present construïm noves realitats, coneixem el lloc d'origen però no necessàriament el de destinació. La transició infinita és tal vegada el punt d'arribada.

Ver

ANZO. Aïllament

(1967-1985)

29 Juny 2017 - 05 Novembre 2017

L'exposició que l'IVAM dedicarà a José Iranzo Almonazid, conegut artísticament com Anzo (Utiel, 1931-València, 2006) tracta de reivindicar l'obra d'un dels creadors valencians més originals i visionaris del panorama artístic espanyol.

Ver

L’ECLOSIÓ DE L’ABSTRACCIÓ

Línia i color en la col·lecció de l'IVAM

20 Juliol 2017 - 16 Setembre 2018

Aquesta exposició tracta d'analitzar les pràctiques artístiques de caràcter abstracte desenvolupades des de la postguerra fins als nostres dies, des d'aquelles més sublims fins a les propostes més ideològiques, passant de l'objecte al concepte, tractant de desentranyar els seus significats i contradiccions, examinant les seues tècniques i procedime

Ver

Fanzination! Els fanzines de còmic a Espanya

Sala biblioteca

27 Juliol 2017 - 26 Novembre 2017

La mostra documental Fanzination! exhibeix una acurada selecció de fanzines de còmic procedents de la col·lecció donada per Álvaro Pons. Ofereix un recorregut visual al llarg de la història d'aquest tipus de manifestació artística, incidint especialment en el fanzine valencià i en el fanzine produït hui en dia al nostre país, ...

Ver

En Rebel·lia. Narracions femenines al món àrab

14 Setembre 2017 - 28 Gener 2018

Aquesta exposició indaga en les realitats del món àrab des de la dècada dels noranta, vistes a través de les diferents perspectives de dones artistes. També s'inclouen algunes obres que reflexionen sobre la construcció de la feminitat realitzades per homes.

Consulta de fons

Des d’ací qualsevol persona interessada a conèixer la col·lecció de l’IVAM pot consultar els fons de forma lliure. Aquest espai es dirigeix també a investigadors que necessiten conèixer els títols, data d’execució, dimensions o el tipus d’obra de les peces que formen part de la col·lecció del museu.

EIXOS DE LA COL·LECCIÓ

L’IVAM organitza la seua col·lecció entorn de criteris que subratllen la seua sòlida personalitat específica. S’aposta per conjuminar allò modern i allò contemporani, alló global i alló local, alló cronològic i alló transversal, allò perceptiu i la recerca, allò discursiu i participatiu.

La col·lecció de l’IVAM s’estructura en huit eixos centrals que vertebren un museu singular, amb unes característiques diferents als altres, amb una identitat definida sobre la base de l’estudi i l’anàlisi dels llenguatges artístics de l’últim segle: Julio González i Ignacio Pinazo, que són els dos referents fonamentals en l’inici de la Modernitat, l’Abstracció analítica, les Poétiques oníriques i Dadà, la Gestualitat informalista, La realitat i les seues cròniques, Cartografies urbanes, Mitologies individuals i Contemporaneïtats 1980-2010.

 • Julio González i Ignacio Pinazo
 • Abstracció analítica
 • Poètiques Oníriques i Dadà
 • Gestualitat informalista
 • La realitat i les seues cròniques
 • Cartografies urbanes
 • Mitologies individuals
 • Contemporaneïtats 1980-2010
EmailFacebookTwitterGoogle+